U organizaciji udruge Čuvara pučke kulturne baštine “Tkanica” i Turističke zajednica Grada Nova Gradiška povodom nadolazećih uskrsnih blagdana od danas do nedjelje ispred prostora Turističke zajednice na gradskoj šetnici održava se “Uskrsni sajam”.

Direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević bila je oduševljena prijedlogom predsjednika udruge inicijatora Milana Rosića da ove godine našim sugrađanima ponudimo dodatne sadržaje uoči blagdana Uskrsa. Kako Turističika zajednica ima pozitivna iskustva u radu s Milanom Rosićem, prihvatili su ideju te zajednički okupili izlagače i organizirali prvi “Uskrsni sajam” u našem Gradu.

Uskrsni sajam na gradskoj šetnici brojnim prolaznicima u vremenu od 08.00 do 13.00 sati ponuditi će ono što Uskrs čini šarenim, lijepim, ukusnim i mirisnim. Na sajmu su se predstavile brojne udruge, obrtnici i OPG-ovi s novogradiškog područja, a sajam će biti otvoren do nedjelje. Da se puno toga može organizirati i bez troška, dokazali su inicijatori. Prema riječima direktorice Matijević, izložbeni štandovi su besplatni i uvijek na raspolaganju izlagačima i kotizacije nema. Posjetitelji sajma moći će kupiti proizvode od lavande, šlingane košulje od domaćeg platna, razne stoljnjake, ukrasne podmetače, heklana jaja, ukrašene drvene kutije, prehrambene proizvode, nakit, ukrasne predmete za kućanstvo, ukratko sve potrebno za bogat blagdanski stol i uređenje stambenog prostora uoči blagdana.

U izložbenom prostoru Turističke zajednice posjetitelji će i nakon sajma moći vidjeti domaće proizvode te se informirati o tome gdje i što mogu nabaviti. Za izložbu proizvoda također se pobrinuo Milan Rosić koji je još jednom potvrdio svoj status najpoznatijeg i najupornijeg čuvara naše kulturne baštine.

Postoje i dugoročni planovi. Riječ je o ponovnom otvaranju Suvenirnice u izložbenom prostoru Turističke zajednice u kojem će sugrađani, turisti i posjetitelji imati priliku kupiti izvorne domaće proizvode.

Među prvim posjetiteljima na prvi dan sajma bili su polaznici Dječjeg vrtića “Radost” starije odgojne skupine s odgojiteljicama Majom Senić i Jasnom Renić. Izlagači su kao pravi domaćini našim mališanima omogućili degustaciju domaćih proizvoda, svakako nafiniji bio je pekmez.

Komentari