U društvenom domu u Prvči, Nova Gradiška 18.svibnja 2018.godine u 19 sati, Hrvatska demokršćanska stranka organizirala je tribinu o problemima infrastrukture . Tribunu su vodili članovi HDS , dipl. ing. Ivan Višić, predsjednik Ogranka  Nova Gradiška, mr. sc. Mijo Šagovac i Marko Lončar, stanovnici Prvče i pokretači tribine i dipl. ing. Josip Vuković, član Nadzornog odbora Ogranka HDS Nova Gradiška.

Moderator tribine je bio povjerenik za Slavoniju i Baranju i dopredsjednik  Hrvatske demokršćanske stranke dr. Zoran Jukić

Veći broj stanovnika Prvče je ogorčen nebrigom gradskih otaca  za problem ulične rasvjete, stanjem pješačkih staza, provozom smeća kroz naselje Prvča, prolaskom teških kamiona koji oštećuju već od ranije lošu cestu kroz naselje, te nečinjenjem gradske uprave oko sanacije tzv.“smrdljivog kanala“ koji se ulijeva u rijeku Šumetlicu.

U izuzetnoj burnoj raspravi sudionici su poručili Gradonačelniku da su i oni dio grada Nove Gradiške. Navode da nisu protiv uljepšavanja centra grada fontanama i kružnim tokovima, ali da je i Prvča dio Grada. Navode da plaćaju  komunalnu naknadu i traže da se iste oslobode obzirom da je gradska i županijska deponija smeća na njihovoj katastarskoj općini.

Stanovnici Prvče su spremni svoje ogorčenje iskazati i radikalnijim mjerama jer su im još svježi primjeri nebrige oko nepotrebno duge rekonstrukcije ceste kroz  Prvču. Tek na najavljeni bunt stanovnika Gradska uprava je ubrzala dovršenje radova. Prvčani pozivaju gradonačelnika Vinka Grgića (SDP) da posjeti Prvču i učini za početak produljenje trajanja noćne rasvjete i pokaže da je i Prvčanima gradonačelnik.

 

Izvor: HDS Nova Gradiška

 

Komentari