U gradskoj vijećnici Grada Nova Gradiška danas je održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova. – Ovo je prva sjednica ovog tijela na kojoj je prezentiran plan i program rada u sljedećem programskom razdoblju, a usvojit ćemo mjere koje su provedive na lokalnoj razini – istaknula je predsjednica Povjerenstva Ljiljana Lukačević.

Povjerensvo za ravnopravnost spolova Grada Nove Gradiške poticat će u suradnji s upravnim tijelima jedinica lokalne samouprave, organizacijama civilnog društva koje se bave pitanjima promocije i zaštite ljudskih prava, medijima i drugim zainteresiranim subjektima afirmaciju žena u lokalnoj zajednici, posebice u političkom i javnom životu, ženskom poduzetništvu, obrazovanju i kulturi, profesionalnom i stručnom usavršavanju, promicati zdravstvenu i socijalnu sigurnost žena te djelovati na sprječavanju svih oblika njihove diskriminacije.

Promicanje mjera iz Nacionalne politike za ravnopravnost spolova, uključujući održavanje javnih tribina, kampanja, okruglih stolova i drugih aktivnosti provodit će se u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Brodsko posavske županije.

– Prioritetna područja djelovanja bit će nam promicanje ljudskih prava žena i rodne ravnopravnosti, promicanje ekonomskog osnaživanja žena, ravnopravnosti sudjelovanja u političkom i javnom životu, sprječavanje nasilja nad ženama i informiranje o međunarodnoj politici ravnopravnosti spolova. Dobar dio ovih aktivnosti već se provodi u našem gradu, a nastojat ćemo ih i dalje realizirati – zaključila je Lukačević.

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članakNovogradiške “Zebre” otišle volontirati u Cernu (photo)
Sljedeći članakPoništena oslobađajuća presuda Zovku i Aleksić