Optuženici su tvrdili kako su kvalificirali djela gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća – jer su krivotvoritelji, lažovi i, u konačnici, kriminalci, a ne Josipa Vukovića i Mirka Golovrškog – jer su gradski dužnosnici.

SLAVONSKI BROD – Županijski sud u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Požegi, u vijeću sastavljenom od sudaca toga suda, Mile Solde, kao predsjednika vijeća, Predraga Dragičevićakao suca izvjestitelja i Nenada Vlašića, kao člana vijeća, uz sudjelovanjeIrene Tomić, kao zapisničara, u kaznenom predmetu protiv optuženikaJerko Zovak i dr., zbog kaznenog djela iz članka 200. stavak 2. Kaznenog zakona, odlučujući o žalbi privatnih tužitelja Josipa Vukovića i Mirka Golovrškog, protiv presude Općinskog suda u Slavonskom od 16. siječnja 2014. godine, u sjednici vijeća održanoj dana 14. svibnja 2014. godine, riješio je:

 

“Prihvaća se žalba privatnih tužitelja Josipa Vukovića i Mirka Golovrški, ukida se prvostupanjska presuda i predmet vraća sudu prvog stupnja na ponovno suđenje.”

 

Dakle, poništena je presuda prvo-optuženiku, Jeko Zovak, i drugo-optuženoj, Đurđa Aleksić, kojom su ne pravomoćno oslobođeni od optužbe da bi počinili kazneno djelo protiv časti i ugleda Vukovića i Golovrškog.

Naime, na prvostupanjskom sudu optuženici su tvrdili kako su kvalificirali djela gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća – jer su krivotvoritelji, lažovi i, u konačnici, kriminalci, a ne Josipa Vukovića i Mirka Golovrškog- jer su gradski dužnosnici.

Kako je prvo-optuženik pisao podsjećamo ‘vezanim člancima’:

 

POLITIČKI MRTVACI TRČE POČASNI KRUG

 

DRAGOVAN OD VUKOVIĆA TRAŽI NEKA VRATI NOVAC

 

GRADONAČELNIK DJECI LAŽE U OČI GLEDAJUĆI IH

 

NOTORNI LAŠCI TRAŽE 30.000 KN ODŠTETE OD NOVINARA

 

ZOVAK I ALEKSIĆ OSLOBAĐAJU SE OD OPTUŽBE

 

JE LI SUDAC SMEĆE, AKO MU JE PRESUDA TAKVA?