U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška jučer je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi, uz pojačane higijenske standarde i uz preporučene mjere predostrožnosti od širenja virusa. Akciju su i ovoga puta proveli djelatnici Transfuziološke službe iz Osijeka, a prikupljena će krv biti namijenjena redovitim potrebama zdravstvenih ustanova.

Dati krv, pomoći nekome, kažu da je neprocjenjivo. Nema veće sreće i ljepšeg osjećaja od onog da si nekome pomogao, spasio ili produžio život. Riječi su to koje nam često puta izgovaraju brojni dobrovoljni darovatelji krvi koji se redovito odazivaju akcijama dobrovoljnog darivanja krvi. Nesebično, bez riječi samohvale, svaki puta dođu, daruju krv i odu kući, vjerujemo, s dobrim osjećajem.

Kako ističe ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Franjo Pavlović, odaziv je darovatelja i ovoga puta bio iznimno dobar, no problem je što su darovatelji krvi uglavnom srednje i starije generacije. Trebalo bi što više “odgajati” mlade ljude da daruju krv i usaditi im temeljne vrijednosti humanosti i dobrovoljnosti pri darivanju ove dragocjene tekućine koju ništa ne može nadomjestiti.

Jučer su prikupljene 103 doze, krv je darovalo 80 muškaraca i 23 žene, a najviše veseli brojka od 5 novih davatelja.

Komentari
Prethodni članakNovo radno vrijeme Gradske knjižnice
Sljedeći članakSutra počinje XI. Memorijalni kup “Goran Trupina”: Još se stignete prijaviti