U pojačanim nadzorima prometa, na području Policijske uprave brodsko-posavske, od 12. do 18. travnja, policijski službenici su utvrdili 343 prometna prekršaja, od kojih su najbrojniji ujedno i najčešći uzročnici prometnih nesreća i stradavanja osoba: brzina, alkohol, pojas i mobitel. Utvrđeno je 150 prekršaja nepropisnih brzina, a najvećom nepropisnom brzinom od 176 km/h, autocestom A3, osobnim automobilom njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka upravljao je 43-godišnjak. Utvrđeno je 46 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način. Nadalje je utvrđeno, da je 13 vozača pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2,41 promila, očitana je u organizmu 69-godišnjaka, koji je dana 18. travnja, oko 22 sata, na A3, upravljao osobnim automobilom (slavonsko-brodskih registracijskih oznaka). Utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (nepoštivanje prednosti prolaza, upravljanje pod zabranom, obveze vozača prema pješacima, istek važenja prometne dozvole, tehnička neispravnost i dr.).

Poštujte prometne propise i čuvajte svoj život, te živote drugih u prometu! Unatoč kontinuiranom upozorenjima iz policije i provođenju nadzora cestovnog prometa, te poduzimanja mjera u cilju otklanjanja opasnosti i smanjenja broja prometnih nesreća, ipak su evidentna gruba kršenja prometnih propisa. Jučer u poslijepodnevnim satima, u Zapolju i Smrtiću, dogodile su se dvije teške prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala, druga osoba je teško ozlijeđena, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. Obadva vozača nisu prilagodili vožnju osobinama i stanju ceste (mokar kolnik) i atmosferskim prilikama (kiša), niti su koristili zaštitne sigurnosne pojaseve. Jedan vozač je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te je koristio mobitel prilikom vožnje (što umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom). Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje će svakodnevno provoditi mjere i radnje nadzora i kontrole prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti i u prometu.

KUPILA OTUĐENI MOBITEL

Dana 16. travnja, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška u sklopu kriminalističkog istraživanja utvrdili su, da je 44-godišnjakinja, dana 21. ožujka, od nepoznate osobe kupila otuđeni mobitel, koji su od iste oduzeli i vratili 26-godišnjem
vlasniku. Naime, 26-godišnjak je prethodno policiji prijavio, da je dana 13. ožujka, oko 20 sati, u Novoj Gradiški, ispred obiteljske kuće prijatelja, parkirao osobni automobil, ostavivši ga otključanog. Kada se nakon nekoliko minuta vratio primijetio je da mu sa suvozačevog sjedišta nedostaje mobitel. Policijski službenici nastavljaju sa kriminalističkim istraživanjem i utvrđivanjem identiteta počinitelja kaznenog djela.

UHVAĆEN VIŠESTRUKI POČINITELJ PROMETNIH PREKRŠAJA

Dana 16. travnja, u 20.50 sati, u Prvči, prilikom nadzora prometa, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, uhvatili su 20-godišnjaka za upravljačem osobnog automobila, kojim je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje. S obzirom na to da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, te sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici su od istoga privremeno oduzeli osobni automobil. Protiv 20-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški.

Komentari
Prethodni članakIvana Trupina ponovno izabrana za predsjednicu DVD-a Nova Gradiška, dopredsjednik Antun Tot
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 73 nove pozitivne osobe