Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Gradiška održalo je 150. po redu izvještajnu, ali ove godine i izbornu skupštinu. Dosadašnja predsjednica Ivana Trupina potvrdila je svoj petogodišnji mandat i jednoglasno ponovno izabrana za predsjednicu DVD-a, a Antun Tot za dopredsjednika.

Novi zapovjednik društva je Vladimir Lukačević, naš sugrađanin s tridesetogodišnjim iskustvom u vatrogastvu, a njegov zamjenik Franjo Barić. Članovi su također izabrali predstavnike u izvršnim tijelima DVD-a Nova Gradiška i predstavnike u Vatrogasnoj zajednici Grada Nova Gradiška te Vatrogasnoj zajednici Brodsko-posavske županije. Ivana Trupina napravila je kratki osvrt na period od 2019. godine kada je preuzela dužnost predsjednice DVD-a Nova Gradiška.

– Svim sastancima, sjednicama Upravnog i Nadzornog odbora, Skupštinama nazočio je broj članova dovoljan za pravovaljano odlučivanje, u 2020. godini pojavom koronavirusa nastupile su zabrane okupljanja te su sve aktivnosti smanjene ili svedene na minimum, no društvo je pronašlo način da se održi na okupu. Povećavao se broj novih i podupirućih članova, voljnih dati svoj doprinos novogradiškom vatrogastvu, a povećala su se također i financijska sredstva društvu na stavci donacija Županije i privatnih osoba, kojom je nabavljena oprema za rad s djecom i mladeži. Ponosna sam i na najmlađe članove koji su ovog proljeća krenuli na osposobljavanje za vatrogasnu mladež jer smatram da je vatrogastvo humani čin koji treba voljeti i njegovati od malih nogu. 2021. godina je godina u kojoj novogradiški vatrogasci slave 150 godina postojanja i nastavljaju s promoviranjem vatrogastva u Novoj Gradiški, ali i šire – ističe predsjednica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška Ivana Trupina.

 

Komentari
Prethodni članakNovogradiščanin Mateo Sverić viceprvak Hrvatske u disciplini parakarate.
Sljedeći članakProtekli tjedan obilježen nizom prometnih nesreća u županiji, kupila otuđeni mobitel, vozači pod utjecajem alkohola..