Prošli tjedan (od 30. siječnja do 5. veljače), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 9 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, druga lakše. U spomenutom vremenu, policijski službenici su nadzirući promet kontrolirali 856 vozila, te su utvrdili 502 prometna prekršaja, od kojih 196 prekršaja nepropisnih brzina, 86 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 38 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje i jedan prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem droga. Također su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (2 upravljanje pod zabranom, 2 bez položenog ispita).

Najveća koncentracija alkohola od 1,74 promila, očitana je u organizmu 29-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 5. veljače (iza ponoći), u Novoj Gradiški.

Najvećom nepropisnom brzinom od 118 km/h kroz naselje (Garčin), dana 31. siječnja, u 23.36 sati, kretao se 24-godišnjak upravljajući osobnim automobilom.

Također je utvrđena nepropisna brzina od 199 km/h, dana 6. veljače, oko ponoći, na autocesti A3 (kod Rešetara), za koji prekršaj je sankcioniran 55-godišnj¸i vozač osobnog automobila.

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te apeliraju na vozače da budu oprezni i poštuju prometne propise, da vožnju prilagode uvjetima i stanju na cestama, te atmosferskim prilikama, budući da se u ovo zimsko vrijeme na prometnice u nadležnosti rada policijske uprave (posebice u predvečerje i noću), spušta gusta magla.

Komentari
Prethodni članakRavnateljica Blagica Pečnjak: Što i kako jedu mladi „Gajevci”
Sljedeći članakHZMO: U siječnju zabilježen veći broj osiguranika