REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 11 do 17. listopada 2021. godine, dogodilo se 26 prometnih nesreća, od kojih 8 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno 12 osoba, od kojih je 5 osoba zadobilo teške, a 7 lakše tjelesne ozlijede.

U pojačanim nadzorima prometa, policijski službenici su utvrdili 388 prometnih prekršaja, od kojih 206 prekršaja nepropisnih brzina, 27 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 8 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Policijski službenici su nadzirući promet (dana 13. listopada, oko 12 sati), u Brodskom Stupniku, u organizmu 53-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola od 2,49 promila. Najveću nepropisnu brzinu od 200 km/h utvrdili su (dana 13. listopada, oko 10,30 sati) izvan naselja, na autocesti A3, te za prekršaj sankcionirali 22-godišnjeg vozača osobnog automobila francuskih registarskih oznaka. Najvećom nepropisnom brzinom od 108 km/h u naseljenom mjestu, kretala se 38-godišnja vozačica osobnog automobila, dana 13. listopada u mjestu Bebrina.

Komentari
Prethodni članakOŠ Ljudevita Gaja: Nedjelja zahvale za Božje darove
Sljedeći članakMirela Relković: Još jedan udarac – rast cijena goriva