U vremenu od 17. do 24. srpnja, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 41 kazneno djelo. U području prometa, dogodilo se 26 prometnih nesreća, od kojih 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 5 osoba je teško ozlijeđeno, dok je 9 osoba lakše ozlijeđeno. U području javnog reda i mira evidentirano je 11 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Ako ste konzumirali alkoholna pića ne sjedajte za upravljač vozila!

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 17. do 24. srpnja), policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 567 vozila. Pritom su utvrdili 295 prometna prekršaja, od kojih 51 prekršaj nepropisnih brzina, 45 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 43 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (10 pretjecanje i obilaženje, 7 ne korištenje zaštitne kacige, 4 nepoštivanje prednosti prolaza, 4 bez položenog ispita i dr.).

U Starom Slatiniku (dana 21. srpnja, u 20.40 sati), policijski službenici su sankcionirali 34-godišnjeg vozača osobnog automobila požeških registracijskih oznaka, jer je kroz naselje jurio nepropisnom brzinom od 115 km/h.

Nadalje, dana 23. srpnja, u 3.30 sati, u Starom Slatiniku, sankcionirali su 36-godišnjeg vozača osobnog automobila u čijem organizmu je očitana koncentracija alkohola od 2,66 promila. U daljnjim nadzorima prometa, policijski službenici su u organizmima više vozača alkotestom očitali veće koncentracije alkohola (1,22 promila, 1,79 promila, 2,09 promila, 2,20 promila, 2,66 promila).

Upozoravamo sudionike u prometu da ne sjedaju za upravljač vozila ukoliko su konzumirali alkoholna pića, već koriste usluge javnog prijevoza ili upravljač vozila prepuste trijeznoj osobi.

S ciljem sprječavanja nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima, policijski službenici će i nadalje sankcionirati alkoholizirane vozače, te posebice učestale ponavljače prometnih prekršaja (recidiviste) i od istih oduzimati vozila.

Apeliramo na sudionike u prometu da budu oprezni te se pridržavaju prometnih propisa, te također obrate pozornost i uvažavaju osjetljiviju kategoriju sudionika u prometu (motocikliste, bicikliste, pješake).

Komentari
Prethodni članakO čemu se razgovaralo na XV. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem
Sljedeći članakPoljoprivrednicima 17 mil. eura za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda te 8 mil. eura zbog afričke svinjske kuge