Članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Nova Gradiška, jučer su u prostoru restorana „Dukat“ u Novoj Gradiški proslavili desetu godišnjicu osnutka i rada udruge.

Osim članova udruge i njihovih roditelja, proslavi su se odazvali i brojni gosti, članovi udruga iz drugih gradova: Vukovara, Orahovice i Slavonskog Broda, ali i  predstavnici udruga sa šireg novogradiškog područja. Kata Vukšić, predsjednica udruge, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je odaziv bio stvarno velik, a nazočni su bili i predstavnici grada i županije, dogradonačelnica dr. Ljepša Rakas-Vujčić, te župan brodsko-posavski Danijel Marušić. Nakon kratkih pozdravnih govora predstavnika udruga, okupljenima su se obratili i spomenuti gosti. Svi su imali samo riječi pohvale na račun rada udruge, te su napomenuli kako će se ubuduće još jače zalagati za pomoć, kako Udruzi  za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, tako i svim udrugama na području Grada Nova Gradiška. Gosti iz drugih gradova izveli su i nekoliko glazbenih brojeva uz pratnju tamburaša, što je ovu proslavu učinilo još ljepšom na oduševljenje svih okupljenih, a zatim je uslijedila svečana večera.

Mentalna retardacija je složena pojava stanja djeteta odnosno osobe, što je teško jedinstveno odrediti jer sadrži medicinske, psihološke, pedagoške i socijalne odrednice. Naime, nema jedne zadovoljavajuće definicije koja bi izrazila svu njezinu složenost.

Dopredsjednik Hrvatskog saveza udruga osoba s mentalnom retardacijom Tomislav Velić, izrazio je zadovoljstvo radom novogradiške udruge.

Autor: Marko Šimić/photo: novagradiška.com

 

 

Komentari