Glavna tema održane 10. sjednice Općinskog vijeća Općine Rešetari odnosila se na glavni planski dokument svake općine – Proračun za 2019. godinu. Plan želja s realno pripremljenom dokumentacijom, kako je na sjednici rekao načelnik Općine Rešetari, za 2019. godinu iznosi 36.301.113,00 kn i usvojen je jednoglasno.

– Proračun je realno planiran temeljem gotovih pripremljenih projekata koje smo već aplicirali i planiramo aplicirati na sve moguće natječaje, prije svega na natječaje fondova EU, ali i resornih ministarstava državnih institucija i fondova Republike Hrvatske. 36.301.113,00 kuna za našu općinu je ambiciozan proračun, ali s obzirom da svih ovih godina imamo pozitivna iskustva da u odnosu na vlastita izvorna sredstva putem projekata udvostručimo realizaciju proračuna, trudit ćemo se da i ove godine budemo učinkoviti- naglasio je načelnik Zlatko Aga i pri tome dodao – Posebno me raduje da je proračun za 2019. godinu donijet jednoglasno i da će zajedno ujediniti i vlast i oporbu, da sve planirano dovedemo do realizacije bez političkih različitosti.

O „planu želja”, odnosno o najvažnijim projektima planiranim u 2019. godini, načelnik je na vijeću najavio i izgradnju zajedničkog pročistača otpadnih voda i završetka cjelokupne infrastrukture vodoodvodnje i vodoopskrbe, plan provedbe gospodarenja komunalnim otpadom i izgradnju reciklažnog dvorišta, izgradnju dječjeg vrtića, dogradnju zgrade općine, izgradnju nogostupa, novu vanjsku rasvjetu, izgradnju novih cesta te jaču pomoć građanima i udrugama, a posebno će se raditi na uređenju naselja i stvaranju još boljeg imidža općine Rešetari s naglaskom na jačanje gospodarstva i više aktivnosti prema gospodarskoj zoni Općine Rešetari. Krenut će se i izrađivati nova projektna dokumentacija za nove ceste, kulturni dom u Rešearima, kao i početak dogradnje škole u Rešetarima.

– Općina Rešetari gleda unaprijed i budući da su svi vijećnici dali svoj glas za ovaj ambiciozan proračun, kao načelnik dužan sam uvažavati sve vijećnike i kao suradnike u radu te povjerljivo se odnositi u svim bitnim stvarima za vođenje ove naše Općine jer danas stvaramo budućnost i bolje uvjete življenja za nove generacije – istaknuo je načelnik.

Izvor/Foto: Općina Rešetari

Komentari