Dana 25. veljače, u Novoj Gradiški, u okviru nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, u zajedničkoj suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, održan je program aktivnosti usmjeren na izgradnju nenasilja, nediskriminacije i tolerancije.

U sklopu I komponente, održana je interaktivna radionica, u Osnovnoj školi „Ljudevit Gaj“, u Novoj Gradiški, koju je proveo voditelj Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko knjižničarske djelatnosti Nikša Jelovčić i predstavnik udruge „Status M“ Mislav Mandir, koji su učenike sedmih razreda upoznali i educirali o problemima i vrstama nasilja među mladima.

Potom je u Domu kulture održana konferencija za medije na kojoj su voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber i predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Vera Šutalo, predstavile aktivnosti i ciljeve ovog preventivnog projekta. Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak, ukratko je predstavio stanje i preventivne aktivnosti koje se provode na temu nenasilja na području policijske uprave. Svoju podršku na konferenciji, iskazao je i zamjenik župana Brodsko-posavske županije Davor Vlaović ispred lokalne uprave i samouprave, kao i zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške Ljiljana Lukačević, koja je ujedno i županijska koordinatorica za školske preventivne programe. Između ostalih, podršku u sprečavanju nasilja i diskriminacije, te izgradnji kulture nenasilja i tolerancije, dao je poznati glumac i voditelj Zlatan Zuhrić Zuhra.

U sklopu druge komponente, u Domu kulture, održana je tematska predstava pod nazivom „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ u režiji Zijaha Sokolovića, u kojoj su glumci Ivana Krizmanić i Marko Makovičić, predstavili razne situacije nasilja, šaljući poruku o nenasilju. U programu koji je vodio Zlatan Zuhrić Zuhra i Sandra Veber sudjelovao je i poznati pijanista Matija Dedić, glazbena skupina Apokalipso i glazbena skupina Glazbene škole Nova Gradiška.

Komentari
Prethodni članakFran Rakonić drugi na teniskom turniru u Zagrebu
Sljedeći članakPretpremijera Gavranove predstave “Pivo”