Sinoć je u prepunoj dvorani novogradiškog Doma kulture odigrana pretpremijera komedije Mire Gavrana “Pivo”. U režiji Helene Buljan, Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran odigrali su uloge oca i sina prikazujući suvremene karaktere.

“Pivo” je neobična komedija koja govori o ocu i sinu i njihovu odnosu tijekom šezdeset godina. Autor Miro Gavran s puno je humora i topline prikazao suvremene prepoznatljive karaktere koji nas vode kroz situacije koje su mnogi od nas proživjeli s roditeljima ili s djecom. Šarmantno se poigravajući mačističkim mitovima i međugeneracijskim odnosima, glumci Zlatko Ošbolt i Jakov Gavran izgradili su u ovoj suptilnoj predstavi uvjerljive životne likove, vođeni sigurnom redateljskom rukom velike hrvatske glumice Helene Buljan.

Za ovu pravu kazališnu poslasticu tražila se karta više, a tim Teatra “Gavran” se pobrinuo da i ova predstava ostane u nezaboravnom sjećanju posjetitelja. Novogradiščani već 30 godina imaju čast pogledati predstave autora svog sugrađanina Mire Gavrana prije svih ostalih ljubitelja ove umjetnosti diljem lijepe naše, a i šire.

Komentari
Prethodni članakProjekt “Živim život bez nasilja” u Novoj Gradiški
Sljedeći članakOdržana redovna godišnja Skupština Udruge “Chernik Campus”