Završna konferencija projekta „S osmijehom u školu 2″ čiji je cilj bio zapošljavanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u školama s područja Brodsko-posavske županije, održana je u Velikoj vijećnici županijske uprave.

Brodsko-posavska županija putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu i u partnerstvu sa CTR – Razvojnom agencijom Brodsko-posavske županije, 18 osnovnih i 2 srednje škole, provela je ovaj projekt u prošloj akademskoj godini .

Na jučerašnjoj završnoj konferenciji uz zamjenike župana Stjepana Bošnjakovića i Damira Mirkovića , pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje šport i kulturu Anicu Vukašinović, Mirelu Brechelmacher iz CTR-a, te brojne sudionike projekta, nazočio je i župan Danijel Marušić koji je ovom prigodom pohvalio sve sudionike projekta i istaknuo njegove višestruke koristi kako za naš obrazovni sustav tako i širu društvenu zajednicu. Dodao je i to kako je ovaj projekt i primjer kako treba učinkovito koristiti EU fondove

Provedba projekta započela je 31. kolovoza 2016. i trajat će do 30. kolovoza ove godine, a u njega je uključeno 45 pomoćnika u nastavi za 46 djece s teškoćama u razvoju u 18 osnovnih i 2 srednje škole s područja županije.

Projekt je ukratko predstavila voditeljica projekta, v.d. pročelnice Upravnog odjel za obrazovanje, šport i kulturu, Anica Vukašinović, istaknuvši kako se osposobljavanjem novih pomoćnika u nastavi unaprijedio sustav neposredne podrške učenicima s teškoćama u razvoju u Brodsko-posavskoj županiji. Na taj način nastavlja se s kontinuiranom potporom učenicima s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa. Ovi učenici postizali su i bolje rezultate u učenju, ojačali samopouzdanje i samopoštovanje, što će doprinijeti njihovom osamostaljenju.

“S osmijehom u školu 2” je projekt vrijedan ukupno 1.792.481,23 kuna, od čega je iznos EU potpore 1.702.500,00 kn odnosno 95 %, a udjel Brodsko-posavske županije 89.981,23 kn. Sredstva su utrošena na selekciju osoba za pomoćnike u nastavi i njihovo uvođenje u rad s učenicima s teškoćama u razvoju, rad pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju (90% ukupne vrijednosti projekta odnosi se na plaće pomoćnika u nastavi), promidžbu i vidljivost financiranja projekta EU sredstvima te upravljanje projektnom administracijom. Na uvodnoj su konferenciji novozaposlenim pomoćnicima u nastavi podijeljene i potvrde o uspješno završenom Programu uvođenja u rad pomoćnika u nastavi.

Cjelokupnu provedbu projekta i ove je školske godine koordinirao CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, dok su svakodnevnu potporu u radu pomoćnicima u nastavi pružali stručni timovi u partnerskim školama.

Ono što valja istaknuti je da ovim projektom, koji će gotovo u cijelosti biti financiran iz Europskog socijanog fonda, ostvarena višestruka korist za širu društvenu zajednicu – pored osigurane adekvatne pomoći onima kojima je to najpotrebnije, otvoreno je i 45 novih radnih mjesta.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNova Kapela uređuje svoje površine
Sljedeći članak“KIK” donirao NK “Posavac” iz Davora