Kako izvješćuju djelatnici Policijske uprave brodsko posavske, u nedjelju, 27. prosinca oko 3 sata ujutro u Slavonskom Brodu za sada nepoznati počinitelj je pucao iz vatrenog oružja uslijed čega je jedno zrno pogodilo balkonska vrata jedne obiteljske kuće te ušlo u spavaću sobu u kojoj je spavao 31-godišnjak. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom policija traga za počiniteljem.

Iz Policije podsjećaju građane da je od nedjelje 27. prosinca do 1. siječnja dopuštena uporaba pirotehničkih sredstava II. i III. razreda. Međutim, policija i nadležne službe i dalje pozivaju na oprez pri rukovanju pirotehnikom, posebno onom kućne izrade.

Naime, MUP već 22. godinu zaredom provodi operativnu akciju ‘Mir i dobro’, ove godine u blagdanskom razdoblju od 15. prosinca 2015. do 8. siječnja 2016., sa svrhom održavanja javnog reda i mira i podizanja osjećaja sigurnosti građana.

MUP upozorava na opasnosti od zlouporabe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, a posebno od improviziranih sredstava kućne izrade. Najviše opasnosti prijeti na mjestima masovnog okupljanja građana.

Premda tijekom prošlogodišnje akcije ‘Mir i Dobro’ zbog nezakonite uporabe i neopreznog rukovanja oružjem i različitim eksplozivnim sredstvima nije bilo smrtno stradalih osoba, 19 osoba zadobilo je teške tjelesne ozljede, a lakše su ozlijeđene 43 osobe. Najčešće se radi o maloljetnicima a najmlađe ozlijeđeno je četverogodišnje dijete.

Ozljede su uglavnom zadobivene zbog nestručnog rukovanja pirotehnikom, samoranjavanja i ranjavanja, te zbog nestručnog rukovanja oružjem i eksplozivnim sredstvima.

Komentari
Prethodni članakBlagdanska čestitka najmlađih mještana Nove Kapele
Sljedeći članakBožićni koncert KUD-a “Vrbje”