Kraj godine članovi Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” odlučili su završiti na najbolji mogući način, Božićnim koncertom, i tako nastavili s vrijednom šestogodišnjom tradicijom održavanja blagdanskih druženja.

Uz domaćine, izvornu folklornu, pjevačku i dječju skupinu društva posjetiteljima su se predstavili i njihovi gosti, kulturno umjetnička društva “Matija Gubec” Slavonski Kobaš, “Tomislav” Donji Andrijevci i dramska sekcija Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk”.

Riječi dobrodošlice i pozdrava uputili su načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić i predsjednica Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” Marijana Sekulić.

Domaćini, članovi KUD-a “Vrbje” i ovoga su se puta predstavili u odličnom izdanju, dječja skupina pod vodstvom Jelene Bivolčević izvela je dječje pjesme, plesove i igre Slavonije, izvorna folklorna skupina predstavila se spletom kola iz Slavonije pod nazivom “Fićni lolo kad pođeš u kolo” u koreografiji Zvonka Šantića. Bila je ovo prigoda i za nastup pjevačke skupine društva koja je izvela božićnu pjesmu s otoka Murtera “Preveliku radost navišćujem vama”.

Za smijeh i dobru zabavu i ovoga su puta bili “zaduženi” članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” izvevši sjajan igrokaz pod nazivom “Oće Mata da se ženi i svoj život da promijeni”.

Pjesme i plesove svoga kraja također su odlično dočarala gostujuća društva, a sve je okončano na najbolji mogući način, hrvatskom tradicionalnom božićnom pjesmom “Narodi nam se Kralj nebeski”.

I kao što to obično biva, “fešta” je nastavljena tzv. “trećim poluvremenom”, druženjem gostiju i domaćina.

 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakPripazite: pucao iz vatrenog oružja, zrno uletjelo u spavaću sobu
Sljedeći članakBožić po štivički