Danas je održan svečani sastanak stradalničkih i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s gradonačelnikom Željkom Bigovićem i dogradonačelnicom Ljiljanom Lukačević u maloj gradskoj vijećnici. Povod tome je primopredaja ključeva prostorija za udruge u novootvorenom Domu hrvatskih branitelja u Novoj Gradiški.

Sve udruge proistekle iz Domovinskog rata od sada će biti na jednom mjestu u Domu hrvatskih branitelja. Pokrenuti projekt se nastavlja dalje prema dogovorenom planu na koordinaciji udruga i Grada Nova Gradiška. Tako su danas predstavnici udruga i službeno preuzeli ključeve svojih prostorija. Želja svih sudionika je da na jednom mjestu objedine svoj rad, ideje i planove za budućnost.

Gradonačelnik Željko Bigović sa svojim radnim timom želio je omogućiti svim udrugama  zajednički rad i jedinstvo kakvo su imali i u Domovinskom ratu.  Zahvalio se svima na dosadašnjim aktivnostima, te je ovom prilikom uz ključeve prostorija uručio i pismo upućeno svim predsjednicima i članovima udruga prositeklih iz Domovinskog rata. Naglasio je da će Grad i dalje pomagati udruge prema proračunskim mogućnostima, te da se radi na projektu uređenja fasade Doma hrvatskih branitelja, izmjene krovišta, a također i proširenja Spomen sobe 121. brigade HV-a.

–  1. travnja će biti punih dvadeset godina kako se poznajemo, kako surađujemo, kako prijateljujemo, stoga je meni ovaj događaj da ste zajedno u Domu hrvatskih branitelja nešto više od plemenite geste Gradonačelnika. Meni je ovo i ostvarenje nekih mojih osobnih snova. – riječi su dogradonačelnice Ljiljane Lukačević. Između ostalog izrazila je i zadovoljstvo što će na jednom mjestu udruge moći kroz zajedničke projekte učiti mlade kako se poštuje Domovinski rat i voli Domovina.

Komentari
Prethodni članakGodišnja skupština Udruge “Sveti Leonard”
Sljedeći članakSocijalna samoposluga u Novoj Gradiški