U subotu, 7. veljače, u Komarnici je održana godišnja skupština Udruge „Sveti Leonard“. Iako mlada po stažu, osnovana u rujnu 2013.g. Udruga je žestoko počela raditi, ne toliko realizirajući zacrtani plan, nego prije svega, suosjećajući s ljudima na poplavljenom području županjskog kraja, u svibnju prošle godine.

Komarničani su se brzo organizirali i u rekordnom vremenu prikupili za više od četiri „maksi-kombija“ prostora,  konzerviranu hranu, suhomesnate proizvode, higijenske potrepštine. Akciju je podržao i načelnik staropetrovoselske općine, Željko Kočijašević, pa su, uz Komarnicu, otvorena sabirna mjesta u Vrbovi, Starom Petrovom Selu i Godinjaku, gdje je također prikupljana pomoć za ugroženo stanovništvo.

Sve su to Komarničani ažurno evidentirali, propisno pakirali i organizirano odvezli, kao da već imaju velika iskustva u sličnim akcijama.  Za ovo su dobili niz pohvala i to im je dalo podstrek za još aktivniji rad, kojega u prošloj godini nije nedostajalo.

O svemu je na godišnjoj skupštini izvijestio predsjednik Udruge, Igor Smičić. Uz  brojne akcije, valja naglasiti upoznavanje s programom Lag-a Zapadna Slavonija, o pristupanju Udruge istom i o organiziranju radnog sastanka s djelatnicima Lag-a u Komarnici. Uz kulturno-zabavne sadržaje, izlete i druženja, članovi Udruge postavili su zanimljiv putokaz u središtu sela, zatim  jaslice ispred crkve pred Božić te upriličili lijepe sadržaje uz dolazak Djeda Božićnjaka i darivanje djece.

Kulturno-zabavnom programu, u kojem su sudjelovali članovi Kulturno-umjetničke udruge „Trenk“ Nova Gradiška i KUD-a „Radinje“ Siče, uz djecu i roditelje, odazvao se zavidan broj mještana. To su samo neke aktivnosti, a na godišnjoj skupštini prihvaćen je i plan ovogodišnjih, tako da će posla biti dosta, ali ako Udruga „Sveti Leonard“ bude grabila ovako krupnim koracima naprijed, kao do sada, imat ćemo uskoro opet o čemu pisati,. Skromni su, samozatajni, ali vrijedni i dobro organizirani. Sve čestitke Komarničanima!

Komentari
Prethodni članakORaH od danas ima Gradsku organizaciju u Novoj Gradiški
Sljedeći članakPrimopredaja ključeva stradalničkim i braniteljskim udrugama