Autor teksta: Višnja Mikić

I ove jeseni od 23. rujna do 1. studenog organizira se miroljubivo bdjenje kod bolnica i domova zdravlja, uz molitvu za spas začetog djeteta. Vjernici su pozvani pridružiti se molitvom i postom u svojim domovima. Moli se za nerođenu djecu, za majke i očeve, za medicinsko osoblje i za sve ranjene pobačajem.

U Inicijativi „40 dana za život“ sudjeluje 35 gradova, među njima i Nova Gradiška.

Molitvena kampanja odvija se dva puta godišnje – u jesen i na proljeće (korizmena kampanja).

Tema ovogodišnje jesenske kampanje je očinstvo, a odvija se pod geslom: “Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar?” (Jš 1, 8-9) zato su svi potaknuti i na molitvu svetom Josipu, zaštitniku očeva i muškaraca, da ohrabri, zaštiti i bdije uz očeve i muškarce naše domovine.

Ovom ekumenskom molitvenom Inicijativom u svijetu je do sada spašeno
17. 226 života, zatvoreno je 107 klinika za pobačaje, 206 radnika u klinikama za pobačaje dalo je otkaz, u molitvi za nerođene i drugim oblicima podrške životu sudjelovalo je preko milijun ljudi, a papa Franjo više puta je primio članove Inicijative i istu službeno blagoslovio.

Svi koji žele mogu se priključiti molitvenom bdjenju na štandu Inicijative kod novogradiške bolnice. Zauzmimo se za spas života nerođenih.

 

Komentari