Za Atlantic Multipower sigurno ste do sada čuli, a ono što je novo, ali ne mijenja kvalitetu, samo je ime – EMPWR. 

Misiju koju su si postavili – ”Zajedno stvaramo, razvijamo i proizvodimo superiorne snack proizvode koji podržavaju aktivan način života. Neprestanim pomicanjem vlastitih granica, poticanjem svojih kupaca i vlastite kreativnosti, instinktivno težimo stvaranju boljeg, zdravijeg i ukusnijeg proizvoda”, su i opravdali poslovnim uspjesima koje neprestano nižu. 

Belgijska je to grupacija koja je na tržištu prisutna još od 90-tih godina, kada su se bavili proizvodnjom proteinskih prahova, a nakon akvizicije Atlantic Multipower 2014. godine počeli su s izgradnjom tvornice u Hrvatskoj. Njihov pogon, jedan od najsuvremenijih tog’ tipa, ima kapacitet od 250 milijuna proteinskih pločica.

– Tvornica je počela s radom 2014. godine, pod vlasništvom Atlantic Grupe. 2017. kupljeni smo od belgijskog poduzeća Aminolabs, a prošle godine promijenili smo ime u EMPWR. Sama tvornica doživjela je veliki rast, zadnjih nekoliko godina, gdje smo se proširili na razna tržišta. Stekli smo i nove klijente na Europskom tržištu, koji su doista snažni, ulaze na Američko tržište, a samim time i mi očekujemo rast u narednom periodu – rekla nam je direktorica postrojenja Katica Miholić na svečanosti Revealing eventa koji je održan prijepodne

Uskoro, kako navode, planiraju proširenje, uz koje će, rasti i broj zaposlenih osoba, koji je trenutno 205. Naime, Grupacija EMPWR bavi se proizvodnjom proteinskih pločica, iako urede imaju po čitavoj Europi, proizvodni pogon ove grupacije smješten je u našem gradu – Novoj Gradiški.

– Visoko smo specijalizirani za istraživanje i razvoj, zapošljavamo niz stručnjaka iz različitih područja kako bismo stvorili najbolje i prepoznatljive proteinske pločice okusom i teksturom. EMPWR je stvoren kako bi se usredotočio na razvoj segmenata proteinskih pločica u našoj grupaciji. Kvalitetom opravdavamo postojanje, tako da smo se usmjerili i na optimizaciju poslovanja i povećanje proizvodnih kapaciteta. Unatoč pandemijskoj, 2020. godini, rezultati su obećavajući i situacija nije u velikoj mjeri utjecala na našu sadašnjost, a prema rezultatima, očekuje nas i svjetla budućnost. Istražujemo daljnje povećanje lokalnih proizvodnih kapaciteta i skladištenje sirovina, te kontinuirano ulažemo u učinkovitost našeg proizvodnog procesa dodavanjem boljih strojeva ili novih tehnologija – istaknuli su iz EMPWR-a.

Na svečanosti, istaknuta je i važnost podrške lokalnih vlasti Nove Gradiške, koja je svesrdna, a samim time, osigurava im lakše planiranje budućnosti, stoga je CEO EMPWR-a Peter Denolf uputio posebnu dobrodošlicu saborskom zastupniku Vinku Grgiću i zamjeniku gradonačelnika Borislavu Vidošiću

– Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo ovakvu grupaciju imati u Novoj Gradiški. Prošloga tjedna održali smo radni sastanak na kojemu je rečeno kako bih voljeli kupiti još dio zemljišta ovdje. Nalazimo se u epidemijskim uvjetima koji su utjecali na razvoj ranije, ali sada smo na dobrome putu da izgrade još jednu proizvodu halu, koja direktno vodi novim radnim mjestima u Novoj Gradiški, na čemu smo im zahvalni – rekao je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić 

Iako im se zbog zatvaranja teretana i prodavaonica prodaja smanjila, između ožujka i ljetnih mjeseci, uspjeli su dogovoriti dodatne poslove s važnim kupcima, čime su si osigurali prodajne kanale u budućnosti. Ulaganja u proizvodnju i nove proizvode u asortimanu za ovu grupaciju ključni su segmenti.

– S obzirom na uspjeh bijele čokolade u segmentu proteinskih pločica, investirali smo u ugradnju posebne linije namijenjene isključivo za nju, što nam stvara dodatnu fleksibilnost i učinkovitost. Razvili smo i vegansku verziju pločice, a to je bilo posebno izazovno za nas – kažu nam iz EMPWR-a

Puna proizvodnja ove tvrtke se izvozi

Proteinske pločice proizvedene u Novoj Gradiški, plasiraju se na tržište cijeloga svijeta. U rujnu su na Konvenciji hrvatskih izvoznika zauzeli mjesto među najvećim izvoznicima u Hrvatskoj u 2019. godini. Prema dobiti za 2018. godinu najbolja su tvrtka u Brodsko – posavskoj županiji, a dobitnici su i ”Zlatne kune” za izvanredne poslovne rezultate u 2019. godine.

– Neprestano tražimo nove mogućnosti za izvoz. SAD je jedna od najvećih prilika, njihovo tržište još nije upoznato sa sljedećom generacijom proteinskih pločica, stoga, vidimo ogroman potencijal i na tome tržištu. Naša ambicija je biti tržišni lider u Europi i udvostručiti poslovanje u sljedećih tri do pet godina – zaključuju zadovoljno iz EMPWR-a.

 

 

 

Komentari
Prethodni članakTZNG: Uskrsne igre zbližavaju obitelj i stvaraju uspomene
Sljedeći članakSusret načelnika Općine Zlatka Age s nogometnim klubovima s područja Općine