Nakon kratke i teške bolesti 20. srpnja 2018. godine u 67. godini preminuo je ing. Nikola Jugović, bivši načelnik Općine Cernik.

Nikola Jugović prošle godine otišao je u mirovinu, a bio je načelnik općine Cerenik pune dvadeset i četiri godine, odnosno od samog početka teritorijalnog uređenja po općinama.

-“Velika čast, kao i odgovornost bilo je sve te godine upravljati i biti biran iznova, svaki puta s pobjedom u prvom krugu.”-izjavo je Nikola Jugović u proljeće prošle godine na slavlju povodom odlaska u mirovinu

Ovaj strastveni ljubitelj nogometa i folkora bio je ujedno i predsjednik Kulturno umjetničke udruge “Cernik”, koju je i osnovao, kao i NK “Mladost”.

Na ovogodišnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća upriličenoj u povodu Dana Općine u sklopu dodjele općinska priznanja pojedincima zaslužnim za doprinos u različitim područjima života i promicanju Općine Cernik, poseban poklon načelnik Vitomir Žakić i predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić uručili su bivšem načelniku Nikoli Jugoviću. Bio je to, nažalost, svojevrsni oproštaj članova Općinskog vijeća i brojnih uzvanika na svečanoj sjednici s načelnikom koji je Općinu Cernik vodio 24 godine.

Sahrana Nikole Jugovića bit će u ponedjeljak 23. srpnja u 16 sati na mjesnom groblju u Cerniku.

Komentari
Prethodni članakŽivotne lekcije kojima nas je zadnjih mjesec dana naučio nogomet
Sljedeći članakMemorijalni nogometni turnir u Novoj Kapeli