Oovog vikenda održan je memorijalni nogometni turnir u Novoj Kapeli. 

Odličnu utakmicu i pravu golijadu mogli su vidjeti  gledatelji na otvorenju Memorijalnog nogometnog turnira u Novoj Kapeli, a sastali su se momčadi Graničara (u kombiniranom sastavu) i Batrine.
Iako su obje ekipe tek u početnoj fazi priprema to ih nije spriječilo da prikažu vrlo otvorenu i dopadljivu igru sa puno šansi i golova.
Poveli su u ranoj fazi utakmice igrači iz Laza nakon proigravanja Špoljarića prema mladom Karlu Andrašiću koji izmiče obrani Batrine i rutinski zabija pored vratara u sam kut.
Nije prošlo niti nekoliko minuta, a Batrinci se vraćaju u igru nakon lijepog proigravanja Tomislava Renke prema Buljubašiću a ovaj je oči u oči sa vratarom Grganićem ipak siguran u realizaciji za izjednačenje.
Nakon nekoliko opasnih napada s jedne i druge strane Boris Tomek sjajno proigrava Nikolu Novoselca, a ovaj majstorski zabija za vodstvo Graničara 2:1 i tim rezultatom završava poluvrijeme.Odmah na početku drugog dijela momčad iz Laza povećava vodstvo..jako lijepa školska akcija počela je sa sredine terena na lijevu stranu prema mladom Luki Meštroviću koji probija stranu i fantastično ubacuje u šesnaesterac Batrine a tamo je brzi Novoselac koji odlično skače i glavom loptu šalje u sam kut vratara Batrine.
Nakon ovog gola Batrina potpuno preuzima kontrolu terena, a momčad Graničara malo pada u snazi te se brani i pokušava brzim kontrama ugroziti protivnički gol.
3:2 Probija po desnoj strani čini se Buljubašić za Batrinu i odlično ubacuje a na drugoj stativi odlično prati Dubravac koji pogađa mrežu. Desetak minuta prije kraja ipak i izjednačenje..obrana Graničara nije dobro očistila opasnost ispred svog gola, lopta se odbija do Ivana Vlaovića koji sa 11 metara efektnim udarcem para mrežu nemoćnog vratara.
Igralo se još desetak minuta do kraja i bilježimo nekoliko opasnih napada i jednih i drugih ali do promjene rezultata nije došlo.
Odmah se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, prva je izvodila momčad iz Batrine koja je redom pogađala do sedme serije kada je vrsni vratar Graničara Damir Grganić obranio jedanaesterac ponajboljem igraču Batrine Buljubašiću, dok su na strani Graničara svi izvođači bili sigurni, a posao u sedmoj seriji završio je Špoljarić.

NK “GRANIČAR” Laze : NK “BATRINA” Batrina 3:3, poluvrijeme 2:1 (jedanaesterci 7:6)

STRIJELCI 1:0 Karlo Andrašić, 1:1 Buljubašić, 2:1 Nikola Novoselac, 3:1 Nikola Novoselac, 3:2 Dubravac, 3:3 Vlaović

Momčad Graničara nastupila je u kombiniranom sastavu:
Damir Grganić, Karlo Andrašić,Luka Juranović, Sven Mikerić, Nikola Novoselac,Tomislav Zečić, Mateo Zečić (gornji red), Luka Meštrović, Mateo Marinović, Bruno Juranović, Boris Tomek, Toni Špoljarić, Filip (donji red)..

Izvor: FB NK “Graničar”  Laze – JŠ

Komentari
Prethodni članakPreminuo Nikola Jugović nekadašnji načelnik Općine Cernik
Sljedeći članakJoš jedna nova tvrtka otvara svoj pogon u Industrijskom parku Nova Gradiška, prilika za nova radna mjesta uskoro!