PREKRŠILI SIGURNOSNU MJERU SAMOIZOLACIJE

Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod, Stara Gradiška i Slavonski Šamac, jučer su na graničnim prijelazima, prilikom kontrole osoba, vozila i prtljage na izlazu iz Republike Hrvatske, utvrdili da su dva državljanina Republike Hrvatske u dobi od 66 i 76, te tri državljanina Bosne i Hercegovine u dobi od 31, 33 i 42, prekršili prethodno izrečene sigurnosne mjere samoizolacije. Policijski službenici su svakom ponaosob uručili prekršajne naloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

GRAĐANI SE ODLUČILI NA DRAGOVOLJNU PREDAJU ORUŽJA

Jučer su dvije osobe sa područja Policijske uprave brodsko-posavske, donijele odluku o dragovoljnoj predaji oružja, te odmah pozvale policiju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na području Općine Garčin, u 10.30 sati, od jedne osobe je preuzeo ručni bacač raketa M80, kalibra 64 mm, te je u 14 sati, na području Općine Okučani, preuzeo sedam (7) ručnih bombi (jedna ručna bomba M52, jedna ručna bomba M75 i pet ručnih bombi m50). Spomenuto oružje je zaostalo iz Domovinskog rata, a osobe su ga pronašle čisteći gospodarske zgrade.

Policija poziva građane, koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!

Komentari