Industrijski park Nova Gradiška u suradnji s Gradom Nova Gradiška imao je čast ugostiti delegaciju Hrvatskog doma Beč.

Hrvatski dom Beč je udruga Hrvata iz Austrije koja ima za cilj razvoj hrvatske socijalne, kulturne i duhovne baštine; promicanje hrvatskog jezika, znanosti, gospodarskog potencijala, tradicije, turizma i običaja u Austriji. Jednodnevni radni posjet Gradu Nova Gradiška započeo je prezentacijom gradonačelnika Vinka Grgića u prostorijama Grada, koji je tom prilikom uvaženim gostima predstavio sve projekte, investicije u pripremi te mjere za poticanje razvoja gospodarstva.

Zajedno s delegacijom iz Beča, domaćini su zatim posjetili prostorije Slavonskog dućana, što je gostima bilo veliko zadovoljstvo, jer su na jednom mjestu imali priliku vidjeti sve proizvode koji predstavljaju slavonski kraj. Posjetili su i nove prostorije Turističke zajednice grada Nova Gradiška, gdje im je direktorica Dinka Matijević predstavila odobren projekt „Vrata Slavonije“  te film o Gradu Nova Gradiška.  

Nakon zajedničke šetnje novouređenim parkom i užim dijelom grada, radni sastanak nastavio se u prostorijama Industrijskog parka Nova Gradiška, gdje je direktor Adam Đanić prezentirao sve potencijale i investitore Industrijske zone, kao i  projekte IPNG-a u pripremi i provedbi. Nakon toga je direktor sa suradnicima gostima pokazao IPNG-ov trening centar CNC-a obrade metala i drveta, kao i Tehnološki inkubator koji je u izgradnji. Delegacije iz Beča istaknula je kako je Industrijski park Nova Gradiška ponajbolja poduzetnička zona u Hrvatskoj.

Radni posjet zaključen je zajedničkim ručkom gdje gosti nisu krili svoje pozitivne dojmove svime viđenim te razmijenili s domaćinima brojne ideje u vidu zajedničke suradnje.

Konačni cilj posjete Novoj Gradiški bio je uvidjeti postoji li mogućnost povezivanja i suradnje na području gospodarstva i turizma između Grada Nove Gradiške i Austrije, a ovaj radni dan to je i potvrdio. Predstavnici Hrvatskog doma Beč iskazali su pozitivne dojmove o svemu viđenom i prezentiranom; potencijalima slavonske kulture, običaja, turizma, velikog broja projekata za mali grad kao što je Nova  Gradiška, ali grad velikih mogućnosti.

Izvor: IPNG

Komentari
Prethodni članakJeste li znali? Ako se ne držite ove prometne odredbe čeka vas kazna od 3.000 do 7.000 kuna
Sljedeći članakOpćina Nova Kapela ujedinila sve: Prikupljeno više od 300 uzoraka krvi