Uoči 26. obljetnice vojno redarstvene operacije “Bljesak”, danas su kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima na novogradiškom bojištu i diljem Lijepe naše u Domovinskom ratu, te na Trgu dr. Franje Tuđmana, položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Vijence položili, svijeće zapalili i time počast svim hrvatskim braniteljima odali su predstavnici Grada Nova Gradiška koje su činili dr. Ljepša Rakas Vujčić, zamjenici gradonačelnika Borislav Vidošić i Ivana Trupina i koordinator za braniteljske udruge Vlatko Greiner, saborski zastupnik Vinko Grgić i predsjednik Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kune“ ogranak Nova Gradiška Dražen Rossi.

Molitvu za sve smrtno stradale, umrle i nestale branitelje vodio je umirovljeni natporučnik Vlatko Greiner.

Ovih dana sjećamo se svih poginulih pripadnika Hrvatske vojske, sinova, očeva, djedova, braće, sestara i prijatelja koji su živote žrtvovali kako bi Hrvatska bila oslobođena od velikosrpskog agresora.

Komentari
Prethodni članakOdržan sastanak s predstavnicima resornog Ministarstva i HŽ infrastrukture: Novo rješenje za pružni prijelaz u Rešetarima
Sljedeći članak81 nova pozitivna osoba u Brodsko posavskoj županiji