Krajem prošle godine studenti Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba u vijećnici Grada Nova Gradiška prezentirali su idejno rješenje projekta ”Zlatni grad” koji bi se trebao realizirati na prostoru bivše vojarne, a jučer, osim Zagrebačkih došli su i studenti Arhitektonskog fakulteta iz Splita kako bi prezentirali idejna rješanja za novu sportsku dvoranu u dvorištu Gimnazije Nova Gradiška.

Prije početka izrade projekta na kojem su sudjelovali,  15 studenata iz Splita imalo je priliku posjetiti Novu Gradišku pod stručnim vodstvom gradonačelnika Vinka Grgića, a na samome projektu radili su cijeli semestar, naglasio je njihov mentor, profesor Hrvoje Njirić.

U velikoj Gradskoj vijećnici svim sudionicima, prigodnim riječima, dobrodošlicu je poželio gradonačelnik Vinko Grgić.

-”Ovo je veliki dan za naš mali grad, analiza dva velika projekta koja želimo realizirati, studenti iz Zagreba prošle godine prezentirali su uistinu kvalitetne radove, a sada je red čuti ideje i za sportsku dvoranu Gimnazije Nova Gradiška, koju ona itekako zaslužuje.”

Prezentacije raznovrsnih idejnih rješenja i projekata dvorane trajale su po petnaestak minuta, studenti u grupama po dvoje, uz objašnjenja, priložili su plakate i makete kako bi ostali stekli što bolji dojam ideje. Nakon što su prezentacije vezane za izgradnju dvorane u sklopu novogradiške Gimnazije privedene kraju, s obzirom na to da su Zagrepčani već prošle godine odradili svoja prezentiranja, samo su ukratko sudionike upoznali sa svojim zadatkom, a to je bio  Projekt ”Zlatni grad”

Ovoga puta  prosudbena komisija među kojima su se našli i sam gradonačelnik Vinko Grgić, veliki književnik Miro Gavran, te umirovljeni general Mladen Mikolčević imala je težak zadatak. Među mnoštvom predstavljenih radova pravi je izazov bio odabrati one najbolje

Najbolja idejna rješenja što se tiče sportske dvorane Gimnazije su Splitski studenti Ana Šegrt i Magdalena Bodrožić, zatim Laura Ibrahić i Marin Petković, te Frane Dedić i Robert Sokač. Kod projekta “Zlatni grad” najboljima su proglašeni Zagrebački studenti Ema Grgurić i Antonia Dajak, potom Dora Barović i Ivan Mimica, te Virna Šonje i Dunja Knežević. Najuspješniji su nagrađeni nagradom od nekoliko tisuća kuna. 

Velik broj interesenata privukla je ova prezentacija radova, za koje se na događaju nazočne zamjenica gradonačelnika za gospodarstvo Ivana Trupina, pročelnica gradskog Odjela za urbanizam Andrea Štengl, ali i  dekanzagrebačkog Arhitektonskog fakulteta Krunoslav Šmit, dekan splitskog Arhitektonskog fakulteta Marko Troglić, profesorica Helena Paver – Njirić, te posebice ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška Ljiljana Ptačnik nadaju kako će čim prije biti realizirani

 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakNakon proljetnih temperatura Novu Gradišku je osvježio snijeg/ Foto
Sljedeći članakJednaka kvaliteta HIPP i Ferrero proizvoda za cijelu EU