Sinoć je u Gradskoj knjižnici održana promocija Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška; Literarna sekcija “Vladimir Nikolić” pod nazivom “Vrisak tišine” uz malu izložbu slika Likovne sekcije “Duga”.  

Promociju je glazbenim djelom otvorila učenica Gimnazije Nova Gradiška, Nika Sigurnjak, a voditeljica je bila Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice. 
Zbirku je pisalo 10 autora, 9 ih je napisalo po 10 pjesama i jedna autorica je napisala 2 pjesme. 

Prisutnima su o zbirci govorili predsjednica Udruge i pjesnikinja Katarina Jaić Čanić,  profesorica i lektorica zbirke Nada Šerić i recenzentica zbirke i pjesnikinja Evica Kraljić, koja je ujedno otkrila zašto su tako nazvali zbirku.

-“Zbirku smo nazvali “Vrisak Tišine” zato što mislim da u nama postoji ta tišina, ali kada ona vrisne iz nas, onda nastaju pjesme i po tome je dobila naslov”. – kazala je Kraljić.

U nastavku promocije autori su čitali svoje radove, a program je oplemenio poznati novogradiški glazbenik Milenko Divjak-Majk uz pratnju učenice novogradiške Gimnazije, Mihaele Lipovac.

Promocija je održana pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, a u organizaciji USUK Literarne sekcije “Vladimir Nikolić”, Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta “Relković”. 

no images were found

Komentari
Prethodni članak“Zamisli život bez vode”: Kada mali osvještavaju velike! Djeci podjeljene nagrade za likovne radove
Sljedeći članak“Zauzmi se za sebe – cijeni drugoga”: Okrugli stol učenika, profesora i struke u novogradiškoj Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi