Sinoć je u prostoru Gradske knjižnice, na Dječjem odjelu predstavljena druga zbirka pjesama Veronke Devčić pod nazivom “I sazri radost”.

Naša sugrađanka, pjesnikinja Veronka Devčić izdala je svoju drugu zbirku pjesama u kojoj se nalazi 90 pjesama koje je izabrala Morana Plavac, profesorica hrvatskog jezika. Pjesnikinja Devčić je članica Udruge stvaratelja u kulturi grada Nove Gradiške istaknula je predsjednica Zdravka Džimbeg koja je ujedno i predstavila udrugu.

Skromno i samozatajno već 25 godina piše prozu i poeziju, a počeci njenog stvaralaštva kreću u literarnoj sekciji RKUD-a Nova Gradiška. Radovi su joj objavljivani u Školskim i Novogradiškim novinama kao i zajedničkim Zbornicima Književno likovnog društva Rešetari. Sudionica je brojnih pjesničkih susreta te dobitnica nekoliko priznanja za sudjelovanje na natječajima neafirmiranih pjesnika.

O stvaralaštvu Veronike Devčić sinoć su govorili ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška prof. Biljana Dakić  i predsjednica Udruge stvaratelja u kulturi Zdravka Džimbeg. Stihove Veronike Devčić čitala je profesorica Biljana Dakić uz glazbenu pratnju učenica Glazbene škole Učilišta Relković Gabrijele Mijatović i Karle Ivanetić, te župnika Perice Matanovića.

Veronika Devčić našla je pravi put i riječ za sve svoje pjesme o kojima želi pisati, istaknula je recezentica i lektorica Knjige prof. Morana Plavac.

Pjesnikinja nje krila svoje oduševlenje, te je još jednom napomenula da ne gubi vrijeme, te da pišući oplemenjuje um i dušu.

Autor: Vanja Tutić

Komentari