Sedma, tradicionalna, proljetna humanitarna razmjena u organizaciji članova Udruge volontera i danas je, u prostoru Društvenog doma, okupila značajan broj Novogradiščana.

Među brojnim akcijama koje provodi Udruga volontera Nova Gradiška, od prve se, kao najpopularnija nametnula ideja o jedinstvenoj robnoj razmjeni, koja je, istovremeno, obuhvatila ideju humanosti, volonterizma, ali se i uklopila  u opću ekonomsku situaciju.

Akcija je pokazala da Novogradiščani, ali i stanovnici okolnih mjesta sve više prihvaćaju inicijativu Udruge volontera, oslobađaju se viška odjeće, obuće i drugih roba iz kuće i pomažu drugim ljudima kojima ta odjeća treba.

Odaziv je velik od ranih jutarnjih sati, puno građana je došlo, donijelo robu, razmijenilo jer teška su vremena, puno je siromašnih, a posebno su članovi udruge sretani što se Novogradiščani ne stide doći i razmijeniti robu, saznali smo od člana Udruge volontera Zdravka Konjića.

Udruga volontera će nastaviti sa ovom akcijom i idućih godina, a želja im je da se održava bar dva puta godišnje jer se danas vidjelo da ima potrebe za ovakvim akcijama u našem gradu.

Autor: Vanja Tutić

Komentari
Prethodni članakPredstavljena zbirka pjesama “I sazri radost”
Sljedeći članakDani otvorenih vrata Elektrotehničke i ekonomske škole (photo)