I u školskoj godini 2020./2021. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja dodjeljivat će stipendije za srednjoškolce u obrtničkim zanimanjima. No, poziv prijaviteljima na projekt će biti raspisan tek u studenom, priopćili su iz Ministarstva.

– Obavještavaju se potencijalni prijavitelji na Projekt ‘Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima’ za 2020. godinu da će Otvoreni javni poziv za navedeni Projekt biti objavljen tijekom studenoga odnosno po potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Operaciju ‘Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja-FAZA II’ sukladno kojoj se za aktivnost stipendiranja učenika osiguravaju financijska sredstva, izvijestili su iz Ministarstva.

Kako pojašnjavaju, taj ugovor Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja dodjeljuje resorno Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kao upravljačko tijelo za Europski socijalni fond iz kojeg se osiguravaju sredstva za ove namjene, a proces je u tijeku.

– Neovisno o navedenome, planirana dinamika isplate stipendija učenicima u odnosu na dosadašnju praksu je nepromijenjena te će ista uslijediti tijekom I. kvartala 2021. godine, poručuju iz Ministarstva.

Podsjetimo, iz Ministarstva su nam prošli mjesec rekli kako u ovoj školskoj godini planiraju dodijeliti preko 4.300 stipendija u ukupnom iznosu od preko 77,5 milijuna kuna. Godišnji iznos stipendije po učeniku je 18.000 kuna.

Izvor: Srednja.hr
Foto: Ilustracija/Internet 

Komentari
Prethodni članakOpćina Rešetari: Predložite općinski proračun za iduću godinu
Sljedeći članakOŠ Ljudevit Gaj: Dok jedni uživaju u izobilju, drugi pojedu samo jedan obrok dnevno