OBAVLJEN OČEVID POŽARA NA TERETNOM AUTOMOBILU

Nastavno na našu objavljenu informaciju o požaru teretnog automobila na autocesti A3 kod čvora Nova Gradiška, obavljenim očevidom policijski službenici su utvrdili da je do požara došlo uslijed puknuća pneumatika pogonskog kotača. Otpali dijelovi kotača su probili spremnik goriva, te je došlo do trenja metalnog dijela puknutog kotača po spremniku goriva, a potom i do zapaljenja i potpunog izgaranja teretnog vozila s prikolicom.

Požar na vozilu su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, a nastala materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna.

Prilikom premještanja teretnog automobila s autoceste, u vremenskom razdoblju od 17.30 do 22.25 sati, promet se odvijao otežano, preticajnim trakom.

Dnevni sažetak

U protekla 24 sata, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirana su četiri kaznena djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave evidentirane su tri prometne nesreće i to: dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. U području javnog reda i mira, nisu evidentirani slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

U BRODU I GRADIŠKI PREDANE BOMBE

U proteklih nekoliko dana, dvoje građana s područja Slavonskog Broda i Nove Gradiške, prilikom obavljanja građevinskih radova, pronašli su u stambenim objektima tri ručne bombe. Građani su o pronalasku odmah obavijestili policiju na broj 192, nakon čega su na dogovoreno mjesto pristupili policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su ubojita sredstva preuzeli i pohranili u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je akcija „Manje oružja-manje tragedija“ još uvijek u tijeku, za sigurniju budućnost bez oružja, te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći, vozilom bez policijskih obilježja.

Komentari
Prethodni članakPredsjednik RH Zoran Milanović primio izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza
Sljedeći članakKonferencija udruga proisteklih iz Domovinskog rata: priopćenje udruga, te očitovanje Grada NG