Na terenu s umjetnom travom OŠ Đuro Pilar na Koloniji odigran je posljednji kvalifikacijski turnir Coca-Cola Cupa za Brodsko-posavsku županiju prije velike županijske završnice, koja je na rasporedu sredinom lipnja. U mlađoj kategoriji (godište 2006. i mlađi) ekipama Budainka, Željo 06 i Nikad skupa 2006, koji su ranije izborili županijsku završnicu, pridružila se ekipa Maritivo. Nakon napetog finalnog susreta Maritivo je pobijedio ekipu Come back rezultatom 1:0 i izborio županijsko finale. U starijoj kategoriji (godište 2003. i mlađi) na županijskoj završnici susrest će se ekipe: Hladan tuš, Nikad skupa, NG Unitas i Supersport. U posljednjoj utakmici uživali smo u pravim malonogometnim majstorijama, a ekipa Supersport nakon boljeg izvođenja šesteraca pobijedila je ekipu Brod plast.

Pobjednici županijske završnice putuju u Split na veliku državnu završnicu Coca-Cola Cupa, gdje će snage odmjeriti s najboljim ekipama iz cijele Hrvatske.

Coca-Cola Cup godišnje okupi više od 37.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2003. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već osmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 130 gradova i mjesta u Hrvatskoj u 21 županiji. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati više od 3.500 ekipa.

Već drugu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih jedna su od rijetkih svjetskih amaterskih sportskih manifestacija koja je ovih dana započela svoju sezonu. Sva događanja su organizirana su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju, te korištenje maski uz upute o propisanom držanju socijalne distance.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Foto: ilustracija

Komentari
Prethodni članakU Donjim Rogoljima dvije osobe teško ozlijeđene; u Davoru teško ozlijeđen vozač prilikom slijetanja s kolnika
Sljedeći članakSutra kazališna predstava: Vuka se ne bojim ja