U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, u 13 sati, u Zapolju, smrtno je stradao 31-godišnjak.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, te je prilikom vožnje koristio mobitel (što umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom).

Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste (mokar kolnik), te atmosferskim prilikama (kiša), 31-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem automobila, prešao na travnatu površinu i u zanošenju sletio u odvodni kanal.

U daljnjem nekontroliranom kretanju automobil je udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete, te metalne stupove dvorišne ograde, nakon čega se više puta prevrnuo, udarivši nakon toga u tri stabla (voćke). Vozač je ispao iz automobila i na mjestu događaja smrtno stradao.

Prilikom udara automobila u stup javne rasvjete, došlo je do pucanja metalnih vodiča i prestanka isporuke električne energije o čemu je odmah obavještena mjerodavna služba zbog saniranja štete.

Tijekom trajanja očevida od 13.15 do 17.20 sati, policijski službenici su za promet zatvorili županijsku cestu 4158 u Zapolju, te promet preusmjeravali obilazno.

Policijski službenici protiv vlasnice vozila donose prekršajni nalog (davanje automobila osobi koja nema pravo upravljati motornim vozilom) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

O prometnoj nesreći policija dostavlja obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Komentari
Prethodni članakNadzor HPK: Nije bilo propusta u Novoj Gradiški
Sljedeći članakZa bolji i kvalitetniji društveni život mještana: Ovako će izgledati Društveni dom i vatrogasna spremnica u Godinjaku