Dva su tjedna prošla otkako je u Klaićevoj bolnici u Zagrebu od posljedica obiteljskog nasilja preminula dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške.

Izvanredni stručni nadzor nad radom dviju psihologinja Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška – gotov je. Iz zaključaka proizlazi – sve su odradile kako treba, javlja HRT.

– Psihologinje nad čijim je radom proveden izvanredni stručni nadzor su tijekom nadzora surađivale i otvoreno govorile o slučaju i dale na uvid svu dokumentaciju vezanu uz slučaj predmetne obitelji. Uvidom u brojnu dokumentaciju i razgovorom tijekom stručnog nadzora utvrđeno je kako su psihologinje obavljale poslove psihologa u Centru za socijalnu skrb u skladu sa Standardima rada psihologa u socijalnoj skrbi i donesenim mjerama Centra za socijalnu skrb, navodi se među ostalim u priopćenju Hrvatske psihološke komore.

Još se čekaju rezultati stručnog nadzora Komore socijalnih radnika, Ministarstvu socijalne politike trebali bi biti biti predani u utorak.

– Naše je mišljenje i to smo priopćili i rekli osobno ministru da je trebalo pričekati nadzore i strukovnih komora prije nego što se izađe u javnost s karakteriziranjem rada centra, osobno mislim da je to bilo preuranjeno i da je zapravo naštetilo sustavu socijalne skrbi, rekla je 13. travnja predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić.

Nakon analize rezultata svih nadzora, i upravnog, i psihološke komore, kao i komore socijalnih radnika – Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dat će konačan sud je li – i gdje – bilo propusta u vođenju cijelog slučaja.

– Mogu priznati da imamo strukturne probleme u domeni socijalne skrbi, ali se mogu isto tako i obvezati da ćemo te probleme ukloniti, rekao je 3. travnja ministar rada, mirovinskoga sustava i socijalne skrbi Josip Aladrović.

Socijalna radnica koja je bila zadužena za preminulu djevojčicu već je raspoređena na drugo radno mjesto.

Izvor: tportal.hr
Foto: Ilustracija

Komentari
Prethodni članakDetalji prometne nesreće u Smrtiću: Zbog neprilagođene brzine teško ozlijeđen 19-godišnjak
Sljedeći članakPoznati detalji prometne nesreće u Zapolju: Preminuli muškarac vozio bez vozačke i koristio mobitel