– Imate OPG? Želite do bespovratnih EU sredstava? Trebate pomoć pri prijavi na natječaje iz programa ruralnog razvoja? Opremite vaš OPG novom poljoprivrednom mehanizacijom i dodatnim ulaganjima financiranima sredstvima Europske unije. – pozivaju iz Industrijskog parka mlade poljoprivrednike neka im se obrate.

U 2021. godini Ministarstvo poljoprivrede nastavlja s objavom natječaja iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

Na stranicama ruralnog razvoja objavljen je indikativni plan objave natječaja za 2021. godinu.

Poseban naglasak stavit će se na osiguravanje samodostatnosti odnosno primarnu poljoprivrednu proizvodnju, prvenstveno kroz ulaganja u modernizaciju i povećanje obujma proizvodnje, za koju je osigurano više od četvrtine ukupnog iznosa (620 milijuna kuna).

U planu je, između ostalog objava natječaja za podmjere 6.1. (mladi poljoprivrednici) 6.3. (mali poljoprivrednici) i 6.2. (ruralni turizam i druge nepoljoprivredne djelatnosti), kao i više natječaja za podmjeru 4.1. (Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava., 8.6. i drugih.

Za 2021. godinu za korisnike Programa ruralnog razvoja osigurano više od 2,4 milijarde kuna bespovratnih sredstava.

Na linku ispod se nalazi pregled indikativnog plana objave natječaja za 2021.godinu:

https://ruralnirazvoj.hr/indikativni-plan-objave-natjecaja-2021/?preview=true

Napominje se da se radi o indikativnom planu te su izmjene tijekom godine moguće.

Za savjete oko natječaja koji može odgovoriti na vaše potrebe te za pripremu dokumentacije kontaktirajte nas na email [email protected], [email protected] ili telefon 035/359-910.

Komentari
Prethodni članakPandemijska zabava: 5 starih igara za mali broj ljudi
Sljedeći članakDejan Radanac iz Adžamovaca: Od trčanja s kanticom za mlijeko, do državnog rekorda i pobjedničkih postolja