Izdvajamo igre pogodne za zabavu u vrijeme kada su druženja brojčano ograničena. Uno je svakako na popisu.

Pandemija koronavirusa spriječila je klasične izlaske, ali ne znači i to da je spriječila zabavu studentima kojima je opuštanje prijeko potrebno. Donosimo prijedloge 5 igara za druženje s malim brojem ljudi (koje su više-manje svi nekoć igrali).

Igra pogađanja

Prvo je potrebno dogovoriti kategorije igre – to mogu biti poznate osobe, osobe koje igrači osobno poznaju, životinje, predmeti, itd. Potrebno ih je zapisati na papir, a potom prilijepiti na čelo. Zatim, jedan od sudionika postavi jedno pitanje te, ako je potvrdan odgovor, može nastaviti s ispitivanjem. Ako odgovor nije potvrdan, pitanje postavlja iduća osoba. 

Uno

Ovo je kartaška igra koja razara mnoga prijateljstva, ali i dalje je jedna od favorita. Svaki igrač dobije po 7 karata. Ostale karte okreću se licem prema dolje i stavljaju na hrpu za uzimanje karata. Gornja karta s hrpe za uzimanje okreće se i stavlja pored hrpe za uzimanje karata i čini osnovu hrpe izbačenih karata. Prvi igrač bira kartu iz ruke, ali tako da se ona mora slagati s kartom na vrhu hrpe izbačenih karata po broju, boji ili značenju. Sljedeći igrač izbacuje kartu tako da se ona slaže s kartom prethodnog.

Država – grad

Riječ je o igri koju su svi igrali u mlađim danima, a sad se i ne igra tako često, stoga vrijedi kratko se podsjetiti pravila. Svaki igrač treba imati papir (najbolje A4 formata) i olovku. Na papiru ispisuju tablicu, a u prvom se retku nalaze kategorije za pogađanje. Osnovne su država, grad, planina, rijeka, selo, biljka, životinja, a moguće je smjestiti i neke druge. Na kraju je retka potrebno ostaviti mjesta za rubriku bodovi u koju se upisuju rezultati pojedine igre.

Igra pitanja Najvjerojatnije

Igrač postavlja pitanje započinjući s Tko je najvjerojatnije? Zatim svi sudionici donose tajnu odluku o tome tko će najvjerojatnije učiniti spomenutu stvar. Za odgovor imaju par sekundi, a na kraju odbrojavanja pokazuju na osobu na koju su pomislili.

Pantomima

Igra je ovo koja je svima poznata, a koja je uvijek zabavna. Mimikom i gestom jako je teško objasniti neke pojmove, što je čini posebno zanimljivom.

Komentari
Prethodni članak25 novih pozitivnih osoba u Brodsko posavskoj županiji
Sljedeći članakPoziv iz Industrijskog parka za mlade poljoprivrednike: Opremite vaš OPG sredstvima Europske unije