Na današnji dan, od davnina, svi vatrogasci slave svog zaštitnika, Svetog Florijana. Tim povodom  Javna vatrogasna postrojba i Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Gradiška otvorili su svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje, posebice osnovnoškolce i predškolce.

Tijekom cijeloga dana članovi vatrogasnih službi za mlade posjetitelje pripremili su pokazne vježbe vatrogasnih intervencija na terenu, posebice onih u slučaju požara, ali i ostalih intervencija koje obavljaju vrijedni vatrogasci. Osim pokaznih vježbi mladim posjetiteljima pripremljena je i slatka zakuska uz koju mogu zajedno s vatrogascima razmjenjivati dojmove. 

Vatrogasaci postoje još od davnina, može se reći otkad je vatre od tada je i vatrogasaca. Kako je Sveti Florijan postao njihovim zaštitnikom objašnjava Makovičić:

-Sveti Florijan bio je rimski vojnik koji je propovijedao, u tadašnje vrijeme zabranjeno kršćanstvo. Zbog toga je bio mučen i pogubljen. Ujedno je bio i prvi zapovjednik rimske, takoreći vatrogasne službe pri njihovoj vojsci.

Dan otvorenih vrata JVP i DVD-a Nova Gradiška trajat će sve do 17 sati, svi ste pozvani!

no images were found

Komentari
Prethodni članak17.Olimpijski festival dječjih vrtića- sveukupnu pobjedu odnijeli mališani vrtića “Radost”/FOTO
Sljedeći članakFran Rakonić pobjednik CROATIA CUP-a 2018