Udruga slijepih Nova Gradiška danas tradicionalno održava Dan otvorenih vrata. Dan su posvetili djeci s poteškoćama u razvoju, te da bi darivali svoje članove.

– Danas smo pripremili predstavljanje didaktičkih igračaka, pomagala za djecu s poteškoćama u razvoju, ali i za odrasle osobe.

Ovo je ujedno i prilika da članovima udruge podijelimo govorne tlakomjere koje smo kupili od sredstava jednog od projekata koji su prošli na natječaju grada Nova Gradiška.

U vremenu od 11 do 13 sati družit ćemo se sa članovima i korisnicima udruge uz zakusku i kratki domjenak.

Što je to govorni tlakomjer?

Govorni tlakomjer je klasični, kao bilo koji drugi osim što u sebi ima ugrađenu govornu jedinicu tako da onog trenutka kad se izmjeri tlak, tlakomjer govori osobi kakve su vrijednosti tlaka. Da li je stanje alarmantno, odnosno u granicama normale. Ujedno posjeduje i memoriju, pa pamti zadnja mijerenja. – riječi su Mihaele Kumić, predsjednice udruge slijepih Nova Gradiška.

Udrugu su posjetile i Mihaela Đeraj, pročelnica za društvene djelatnosti grada Nova Gradiška, i direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška Dinka Matiijević.

Komentari
Prethodni članakDan škole i završnica projekta “Most prijateljstva: Illinden-Rešetari” u Rešetarima
Sljedeći članakDani otvorenih vrata Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška – Građane upoznali sa svojim brojnim aktivnostima