Jučer je u općini Rešetari obilježen dan Osnovne škole “Ante Starčevića” ali i završnica projekta “Most prijateljstva: Illinden-Rešetari” u koju su se uključile ove dvije općine uz partnerstvo Ministarstava znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Makedonije te uz suradnju Veleposlanstava Hrvatske i Makedonije .

Predstavnike projektnog tima Osnovne škole “Goce Delčev” iz Illindena ugostili su načelnik općine Rešetari, Zlatko Aga i ravnatelj Osnovne škole “Ante Starčevića” Tihomir Batalo kojima je bilo izuzetno drago što su gosti iz Makedonije uveličali 187 rođendan Osnovne škole “Ante Starčevića”.

-Cilj ovog projekta je razvijati daljnju suradnju kroz prijateljske općine. Ovo nam je prvi projekt s Osnovnom školom “Goce Delčeve i nadamo se daljnjim projektima i suradnjama, izjavio je načelnik Zlatko Aga i zahvalio se gostima iz Makedonije na dolasku te čestitao ravnatelju Batalu dan škole.

-Ja svim svojim kolegama, djelatnicima, prije svega učenicima, roditeljima, nadasve roditeljima koji podupiru sve ove aktivnosti, svim institucijama, udrugama, društvima koji podupiru rad škole mogu čestitati jer mi činimo jednu sinergiju zajedništva koji nas uzdiže svakim danom. Uistinu mogu biti sretan i ponosan na rezultate koje je škola postigla tijekom ove godine, nadovezao se ravnatelj Osnovne škole “Ante Starčevića” Tihomir Batalo

Bogat program ispunjen kulturno umjetničkim i sportskim aktivnostima pripremili su učenici i djelatnici Osnovne škole u Rešetarima kako bi obilježili ovaj važan dan. Gostoprimstvom i uzajamnom suradnjom oduševljena je bila i Dušanka Krstevska ravnateljica Osnovne škole “Goce Delčev” iz prijateljske makedonske općine Illinden.
Danas je školarcima iz Makedonije i njihovim učiteljima organiziran posjet Zagrebu, a sutra se, već sad, puni dojmova vraćaju svojim kućama.

no images were found

Komentari