Brodsko-posavska županija je uslijed novonastale javnozdravstvene situacije i posljedica koje pandemija uzrokovana virusom COVID-19 ostavlja na gospodarstvo u cjelini, Brodsko-posavska županija je u lipnju 2020. godine donijela Mjere za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica uslijed epidemije bolesti COVID-19 na županijskoj razini za tekuću godinu kojima će se olakšati problem nelikvidnosti, ublažiti ekonomske posljedice, potaknuti poslovanje i konkurentnost poduzetnika i poljoprivrednika. Podnositelji prijave po ovom Javnom pozivu su bili mikro poduzetnici (isključivo obrti i trgovačka društva).

U Velikoj vijećnici zgrade Županijske uprave Brodsko-posavske županije, održan je treći dio potpisivanja ugovora s mikropoduzetnicima, a kojem su nazočili brodsko-posavski župan Danijel Marušić, zamjenik župana Stjepan Bošnjaković, kao i pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željka Burazovića u čijoj ingerenciji je bilo raspisivanje Javnog poziva.

Ugovori su potpisani sa 33 poduzetnika, a vrijednost ove etape je blizu 200.000 kuna, dok je od početka trajanja javnog poziva ukupno zaprimljeno 187 prijava u ukupnom iznosu od gotovo 2,1 milijun kuna. Odobrene su 183 potpore u ukupnom iznosu od 1,9 milijuna kuna. Za peti termin potpisivanja ugovora br. 151-183 (ukupno 33 ugovora) odobreno je potpora u ukupnom iznosu od gotovo 242 tisuće kuna (ugostiteljstvo, frizerski saloni, fotografska radnja, auto škola i trgovina).

Podsjetimo, kandidirati za pomoć su mogli samo oni koji imaju sjedište na području Brodsko-posavske županije na čijem teritoriju i posluju, da su u cijelosti u privatnom vlasništvu i registrirani u nadležnom registru do 19. ožujka ove godine. Uz ostalo, nisu smjeli imati dugovanja prema državi, biti u blokadi te je bilo bitno da nad njima nije otvoren stečajni postupak, postupak predstečajne nagodbe ili postupak likvidacije, piše Sbplus.

 

Komentari