Dvadeset i četiri studenta potpisala su sa Brodsko-posavskom županijom ugovore o stipendiranju za 2019. godinu.

Okupljene su pozdravili župan Danijel Marušić i v.d.pročelnice Anica Vukašinović pojasnivši kako su pravo na stipendije ostvarili studenti s područja Brodsko-posavske županije temeljem natječaja i sukladno Odluci o uvjetima i kriterijima dodjele stipendija iz sredstava Županijskog proračuna koja su i ove godine osigurana za tu namjenu.

Tako je 19 studenata ostvarilo to pravo po osnovi deficitarnosti zanimanja što je utvrđeno u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavenje u Slavonskom Brodu, a 5 studenata temeljem darovitosti.

Prilikom dodjele stipendija po kriteriju deficitarnosti vrednovan je opći uspjeh, deficitarnost zanimanja za koje se studenti školuju i materijalni status, dok je za kriterij darovitosti u obzir uziman opći uspjeh, završetak srednješkolskog obrazovanja u kraćem vremenu, prosjek ocjena, materijalni status kao i sudjelovanje na natjecanjima.

Obraćajući se okupljenima, uz želje za uspješnim studiranjem, župan Marušić istaknuo je kako je ovo doista skroman iznos, no vjeruje da će itekako dobro doći studentima.

Potičući razvoj visokog školstva i unaprjeđenje uvjeta studiranja, župan Marušić najavio je i sufinanciranje prijevoza studenata željezničkim prometom za što će već idući tjedan biti objavljen Javni poziv.

 

Komentari
Prethodni članakZbog radova se sutra prekida isporuka pitke vode u Cerniku
Sljedeći članakDizao je automobile, traktore, ljude: Anka Vuković, sestra jednog od najjačih ljudi na svijetu živi u Novoj Gradiški