Danas je bio velik dan za Osnovnu školu Ante Starčevića Rešetari. Osim što su proslavili 187. rođendan škole, potpisali su ugovor s izvođačem radova energetske obnove s kojom uskoro kreću.

Podsjetimo se, projekt energetske obnove devet škola Brodsko-posavska županija provodi u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritetnoj osi 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. 

Radove energetske obnove na školi u Rešetarima, vrijedne 2.466.793,44 kuna,  izvodit će tvrtka L Projekt d.o.o. iz Jakšića, a radove će nadzirati SB INVEST d.o.o. iz Slavonskog Broda. Energetskom obnovom, škola će dobiti novu vanjsku ovojnicu, prozore i krov, te kotlovnicu. Dvorna koja je stara 20ak godina također će se obnoviti i s time će se riješiti problem prokišnjavanja.

Osim energetske obnove, OŠ Ante Starčevića Rešetari bit će rekonstruirana i dograđena, a procijenjena vrijednost ovog projekta je 8.080.755,00 kuna. Razdoblje u kojem bi se ovaj projekt trebao provesti je 2018. – 2020. godine, a financiran će biti od strane Brodsko – posavske županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Općine Rešetari. 

U ime Brodsko-posavske županije ugovore o početku radova energetske obnove potpisao je župan Danijel Marušić s predstavnikom tvrtke  L Projekt d.o.o. iz Jakšića. 

Svečanosti potpisivanja nazočio je i ravnatelj istoimene škole Tihomir Batalo, koji je istaknuo kako bolji poklon za 187. rođendan škole, te 70 godina ustanove nisu mogli poželjeti. 

Načelnik Općine Zlatko Aga, osim što je svim djelatnicima i učenicima čestitao Dan škole, s velikim je zadovoljstvom podržao projekt koji će se u sljedećem razdoblju provoditi u Rešetarima, staroj školi s dugom tradicijom. 
 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakGradonačelnici Nove Gradiške i Šapca potpisali Sporazum o gospodarskoj suradnji / foto
Sljedeći članakVečeras u župnoj crkvi u Novoj Gradiški humanitarni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Lado