Gradonačelnici Nove Gradiške i Šapca danas su potpisali Sporazum o gospodarskoj suradnji. Sporazum se temelji na projektu prekogranične suradnje koji je raspisala Europska unija. Ugovor su potpisali gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Sporazumom će se realizirati suradnja između novogradiškog Industrijskog parka i Industrijske zone Grada Šapca. Kako je istaknuo gradonačelnik Vinko Grgić, radi se o projektu vrijednosti 800.000 eura.

– Planiramo projekte energetske učinkovitosti i edukacije vezane uz gospodarsku djelatnost koji će pridonijeti razvoju prekogranične suradnje i edukaciji osoba, posebice starije životne dobi. Na taj će način oni povećati svoju zapošljivost, a s druge strane energetska učinkovitost će uvelike pridonijeti funkcioniranju Industrijskog parka – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

– Meni je kao gradonačelniku Šapca izuzetna čast biti u Novoj Gradiški. Dosadašnja pozitivna iskustva i suradnja s Novogradiščanima daje nam osnove za uspostavu i razvijanje daljnje gospodarske suradnje. Grad Šabac je u Srbiji lider u energetskoj učinkovitosti, dosada smo ostvarili nekoliko različitih projekata iz tog područja. No, uvijek rado učimo od susjeda jer smo uvidjeli da u timu gradonačelnika Vinka Grgića imamo dobrog partnera – kaže Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šabca.

– Drago mi je da smo uspostavili suradnju s Gradom Šapcem jer su oni dosada radili nekoliko projekata s Brodsko posavskom županijom i bili uspješni. Prijavljujemo projektne prijedloge iz područja energetske učinkovitosti i treninge za obuku na CNC strojevima, sve u sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja – istaknula je zamjenica gradonačelnika za gospodarstvo Ivana Trupina.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakStaro Petrovo Selo: Teško ozlijeđen biciklist
Sljedeći članakPotpisani ugovori za energetsku obnovu OŠ Ante Starčevića Rešetari