U novogradiškoj gradskoj vijećnici danas su potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata s područja Grada Nova Gradiška za 2013/2014 godinu. Riječ je o 10 studentskih i 2 učeničke stipendije.

Kako je istaknula dogradonačelnica mr. Ljiljana Lukačević riječ je o jednoj skromnoj i simboličnoj gesti za one koji se školuju, ali svakako i za roditelje. Za ovu godinu iz Grada Nova Gradiška izdvojili su 293 tisuće kuna za pomoć pkolovanju učenicima i studentima.

“Oni koji već koriste ovu pomoć vjerujem da ona nije onolika kolika bi bila potrebita, ali vam sigurno olakšava ispraćaj vaše djece na autobusne i željezničke kolodvore kada idu od kuće na školovanje. Ovima koji ove godine postaju naši stipendisti želim dobrodošlicu u ovaj klub”, rekla je prije potpisivanja ugovora Lukačević.

 

Ujedno je roditeljima rekla da se sa svojom djecom trebaju ponositi što su došli u situaciju da stječu nova znanja, te danas ili sutra budu akademski građani, ne samo grada, nego i domovine. A studentima je zaželjela puno uspjeha, ne samo onog akademskog da se vraćaju kući s punim indeksom dobrih ocjena, nego da dostojanstveno žive tamo gdje ih je život odnio i s ponosom spominju imena svoje obitelji i grada.

Spomenimo kako će Grad 10 studenata financirati sa 600 kuna, a dvoje učenika s 400 kuna.

 

Komentari
Prethodni članakŠto je navelo vozača da ovo napravi??? (photo)
Sljedeći članakHrabro dijete radionicom obilježilo Svjetski dan djece oboljelje od malignih bolesti