Danas je u velikoj Gradskoj vijećnici u organizaciji grada Nova Gradiška upriličen Gospodarski forum koji je okupio postojeće i buduće investitore u Industrijski park Nova Gradiška i ostale značajne subjekte sa područja grada.

Cilj ovog gospodarskog foruma je predstavljanje novih uvjeta poslovanja na području grada Nova Gradiška i Industrijskog-parka, te upoznavanje sa poslovnim projektima koji su u tijeku, odnosno koji se planiraju pokrenuti samostalno ili u okviru projekta “Centar za kompetenciju za napredno inžinjerstvo”.

Uz predstavnike već postojećih tvrtki u Industrijskoj zoni grada Nova Gradiška predstavili su se i novi investitori. Naime, grad je sklopio ugovor s pet novih ulagača u Industrijski park. Gradonačelnik Vinko Grgić potpisao je ugovore s predstavnicima tvrtki – “Techno Win“, “Franagro”, “Hladni val” (proširenje pogona), “Vatreni“, “Prvo plinarsko društvo” i “Progresys“.

Ispred centra “Europe direct” Nova Gradiška, Sandra Petrović predstavila je projekt CEKOM (Centar za kompetenciju za napredno inžinjerstvo). Inače, CEKOM je pravni subjekt koji je osnovan radi poticanja gospodarskog razvoja putem primjene istraživanja i razvoja, te komercijalizacije inovacija u poslovnom sektoru.

Glavni cilj CEKOM-a je povećati konkurentnost poslovnog sektora kroz ulaganja u istraživanje i razvoj povećanja ulaganja.

U ime Udruženja obrtnika grada Nova Gradiška sudionicima se obratio i predsjednik Tomislav Šimić.

Komentari