Danas je u nazočnosti ministra turizma g Damira Bajsa, predstavnika Brodsko-posavske županije, zamjenika župana Davora Vlaovića na obiteljskom gospodarstvu obitelji Milec u Ruščici potpisano 20 ugovora, za koje Ministarstvo turizma izdvaja 825 tisuća kuna, temeljem četiri programa.

Jednu od strateških odrednica hrvatskog turizma predstavlja i stalno jačanje kontinentalne turističke ponude te snažniji razvoj turizma u turistički slabije razvijenim područjima naše zemlje, što se uglavnom odnosi upravo na kontinentalni dio.lako na kontinent još uvijek otpada samo oko 5 posto ukupnih godišnjih turističkih dolazaka, Ministarstvo turizma poduzima važne mjere kako bi se te brojke popravile, pa su iz tog razloga, za jačanje kontinentalnog turizma: U razdoblju od 2008. godine do danas, razvijeno je oko 14 različitih programa potpora, temeljem kojih su svake godine objavljivani javni pozivi, a kojima se podupiru raznoliki razvojni turistički projekti. Programi između ostalog obuhvaćaju: Program poticanja zaštite, obnove i uključivanja u turizam baštine u turistički nerazvijenim područjima “Baština u turizmu”

Program poticanja izrade i plasmana suvenira “Izvorni suvenir”

Program poticanja plasmana certificiranih ekoloških proizvoda u turizmu “Eko proizvod”

Program poticanja razvoja posebnih oblika turizma na kontinentu “Zelena brazda”

Program dodjele bespovratnih sredstava manifestacijama i drugim promotivnim aktivnostima u funkciji razvoja turizma u 2011. godini i brojni drugiovoj 2011. godini predstavljeno je ukupno 13 programa, s posebnim naglaskom i na kontinentalni turizam.

Od 2008. do zaključno 2011. godine, Ministarstvo turizma je za razvoino-turističke projekte u Brodsko-posavskoj županiji izdvojilo ukupno gotovo 5,9 milijuna kuna, što obuhvaća i ovogodišnji iznos od više od 2 milijuna kuna za 66 ugovora temeljem devet programa.

Danas je u nazočnosti ministra turizma g Damira Bajsa, predstavnika Brodsko-posavske županije, zamjenika župana Davora Vlaovića na obiteljskom gospodarstvu obitelji Milec u Ruščici potpisano 20 ugovora, za koje Ministarstvo turizma izdvaja 825 tisuća kuna, temeljem četiri programa:

“Baština u turizmu” – program poticanja zaštite, obnove i uključivanja u turizam baštine u turistički slabije razvijenim područjima

“Zelena brazda” – program poticanja razvoja posebnih oblika turizma na kontinentu

“Izvorni suvenir” – program poticanja izrade i plasmana suvenira

Program pripreme javne turističke infrastrukture za strukturne fondove EU.

Autor: Nikola Knežević/photo: pks.rs

 

Komentari
Prethodni članakOdržana velika plesna revija “ZAJEDNO” 2011.
Sljedeći članakDonacija u športskoj opremi za Okučance