Dana 05. listopada 2020. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici – faza II, UP.02.1.1.13.0212“ odobrenog u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – FAZA II“, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. ukupne vrijednosti 1.311.030,93 kune. Projekt se financira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu.

Razdoblje provedbe projekta je od 05. listopada 2020. do 05. travnja 2022. godine u okviru kojeg će se zaposlit 15 nezaposlenih žena s nižom razinom obrazovanja koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s naglaskom na teže zapošljive i ranjive skupine, uključujući dugotrajno nezaposlene žene, žene od 50 godina naviše, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi, liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine i beskućnice.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal ovih ranjivih skupina zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, a koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

U sklopu radnog odnosa u periodu od 12 mjeseci zaposlene žene će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života 90 osoba starije životne dobi (65 godina i više) i nemoćnih osoba, pružajući im pomoć u kući i svakodnevnim aktivnostima.

Komentari
Prethodni članakDramsko-medijska skupina OŠ Dragalić osvojila drugo mjesto za film Dobriša Cesarić
Sljedeći članakOpćina Rešetari bogatija za osamnaest beba: Isplaćene i novčane naknade