Dramsko-medijska grupa i učiteljica Ivana Pivac Tadić sudjelovali su na 58. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Revija je održana u Malom Lošnju. 

U kategoriji – radionički film, stručni ocjenjivački sud dodijelio je drugu nagradu Dramsko-medijskoj skupini naše škole za film DOBRIŠA CESARIĆ, PJESME. 

Odabir su obrazložili: Druga nagrada odlazi filmu koji je toliko jednostavan i topao, toliko nenametljiv i nježan da je, namjerno ili ne, upravo sjajno uspio uloviti duh poezije autora čija pjesma i jest motiv filma.

Dječji ocjenjivački sud je filmu dodijelio drugo mjesto uz obrazloženje: Ovaj film izdvaja kreativna i uzbudljiva stop-animacija papira koji nosi pjesme jednog od najvećih hrvatskih pjesnika. Čestitke bivšim i sadašnjim učenicima OŠ Dragalić: Ivici Babačeku, Tei Vrabac, Loreni Jakić, Lucianu Manoviću, Lei Opačić i Nicki Bunjevac, i učiteljici hrvatskog jezika, Ivani Pivac Tadić.

Revija filmskog stvaralaštva djece najveća je i najstarija dječja filmska manifestacija u Hrvatskoj. Ove godine zajednički su je organizirali Hrvatski filmski savez, OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj. Ove godine revija je održana online zbog epidemioloških mjera. 

Za program 58. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece prijavljeno je čak 245 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta. Filmove su birale montažerka i redateljica Marina Andree Škop, redateljica Dalija Dozet te Astrid Nox, medijska teoretičarka i praktičarka te profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Posebno ih je oduševila svježina i zrelost kojom ovi vrlo mladi autori pristupaju odabranim temama. Popis odabranih filmova moguće je pronaći na poveznici: https://revijadjece.hfs.hr/natjecateljski-program/.

Komentari
Prethodni članakSportski raspored od 7. do 11. listopada 2020.
Sljedeći članakPotpisan ugovor za zapošljavanje 15 žena s područja Općine SPS kroz projekt ”Zaželi – Faza II”