Ugovor za besplatni prijevoz studenata željeznicom s područja Brodsko-posavske županije koji su to pravo ostvarili putem Javnog poziva potpisan je u Uredu župana između direktora HŽ -Putničkog prijevoza Željka Ukića i župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića.
Temeljem ovog ugovora 685 studenata s područja Brodsko-posavske županije ostvaruje pravo na 2 besplatne karte za putovanje željeznicom u roku od 11 mjeseci.
Ovim ugovorom Županija i Prijevoznik uredili su međusobna prava i obveze, način obračuna, ispostavljanje računa, rokove i način plaćanja usluge prijevoza te način rješavanja sporova i raskid Ugovora vezano uz sufinanciranje troškova javnog prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području Županije, koji redovito studiraju na području Republike Hrvatske.
Temeljem ovog Ugovora, Županija će sufinancirati prijevoz redovnih studenata kroz plaćanje cijelog iznosa karte za pojedinačna putovanja studenta prema cijenama Prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte i to prema sljedećem:
– studenti ostvaruju pravo na dvije besplatne jednosmjerne karte tijekom jedanaest (11) kalendarskih mjeseci (studeni-srpanj i rujan-listopad). Prijevoznik će navedenim studentima odobriti povlasticu u iznosu od 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja prema cijenama Prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.
Županija je osigurala sredstva za prijevoz temeljem Ugovora u iznosu do 594.000.00 kn s PDV- om.
Studentima koji su ovo pravo ostvarili putem Javnog poziva, potvrde o ostvarivanju prava bit će dostavljene na kućnu adresu.

 

Komentari
Prethodni članakOpćini Reštari dodatnih milijun i 150 tisuća kuna za sufinanciranje europskih projekata
Sljedeći članakOdržani Dani HURiN-a: Radiju Nova Gradiška nagrada za najbolje internetske stranice